| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 20, 2004 12:35 Заглавие: НЧУ С TDA7250?? |
|
|
НЯКОИ ПРАВИЛ ЛИ Е УСИЛВАТЕЛ С ТАЗИ ИНТЕГРАЛНА СХЕМА?
АЗ СИ НАПРАВИХ ЕДИН ПО СХЕМА КОЯТО Е ПУСНАТА В НЕТА ОТ ПРОИЗВОДИТЕЛЯ АМА НЕШТО НЕ ТРАГВА САМО МИ ГОРЯТ КРАИНИТЕ ТРАНЗИСТОРИ[TIP142 I TIP 147]ПОМОГНЕТЕ АКО МОЖЕТЕ.
НЕ ВИКАЙ |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Dumfree Гост
|
Пуснато на: Вто Мар 16, 2004 13:30 Заглавие: |
|
|
Аз си направих също усилвател с това чудо по схемата от производитела и по-точно тази с ТИП142/147 и нямам никакви проблеми освен с високоговорителите и останалите вкъщи
Провери дали всичко е както трябва, и ако има нешто питай. |
|
|
 |
CrackR Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Май 19, 2004 22:04 Заглавие: |
|
|
| Голяма част от сериите Tip142/147 са менте. Много колеги попаднаха на такива. Те не са единствения вариант за тази схема. В документацията на Thomson за TDA7250 има втора версия на схемата. Тя не е с дарлингтони. В случая използвах 2N3055 i 2N2955 само че преди тях компломентарна двойка BD139/140 (става и 2T6551 i 2T6821). TDA7250 има някой особености при захраванщото напрежение над +/- 30V и товар 4 ома сработва токо-ограничителната защита, затова над +/- 30V товара е желателно да бъде 8 ома. |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 06, 2005 18:51 Заглавие: |
|
|
| Гледайте да не смените +-са и минуса че интегралата няма защита от обратно включване и става на захар а защитата по ток... резисторите дет са 0.15ом трябва да са 2 по 0.1 в паралел |
|
|
 |
Morphadron Гост
|
Пуснато на: Чет Юни 23, 2005 14:42 Заглавие: |
|
|
Ей янкой може ли да ми рпати схемата на мейла или ако има направо печатния вариант-PCB да го почвам и аз че тъкмо се надъхах.Благодаря рпедварително.Мейла ми е:
[email protected] |
|
|
 |
Dumfree Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 23, 2005 23:10 Заглавие: |
|
|
| Направо си изтегли datasheet-a от сайта на ST, за платка не мога да помогна защото по-погрешка си форматирах харда и замина с още сума ти документи (и още съм в траур), но мисля че някъде имах изпечатана платката от страна спойки и мога да я сканирам. |
|
|
 |
Morphadron Гост
|
Пуснато на: Пет Юни 24, 2005 14:26 Заглавие: |
|
|
| Dumfree нека се разберем така дай си мейла и ще ти рпатя схемите дето имам аз да ги погледнеш и да ми кажеш коя да ползвам.Те са готови ПЦБ само да ги погледнеш.Става ли?И откъде да си намеря пълния списък с елементите? |
|
|
 |
irc.bg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 24, 2005 21:26 Заглавие: |
|
|
| Morphadron написа: | | Dumfree нека се разберем така дай си мейла и ще ти рпатя схемите дето имам аз да ги погледнеш и да ми кажеш коя да ползвам.Те са готови ПЦБ само да ги погледнеш.Става ли?И откъде да си намеря пълния списък с елементите? |
А ето мейл [email protected] ама елементите а кажете от де? _________________ Тичай след мене а аз ще те настигна
 |
|
|
 |
Dumfree Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 24, 2005 21:47 Заглавие: |
|
|
Става ли утре вечер да кача схемата която аз съм правил заедно с платката примерно в data.bg.
Тея PCB-та ще мога да ги погледна само ако не са много големи, защото съм с един dial-up през който тегля с около 1.5КВ
Със елементите на схемата не съм имал проблеми има ги почти навсякъде, но трябва да се внимава да не са менте, защото имаше някакви странни работи като ТИР142/147 на които пишеше FAIRCHILD
Като цяло усилватела добре свиреше но нещо не се задържа много време - десетина дни и интеграла гръмна, оттам карйните транзистори след това и високоговорителите, сменях ги няколко пъти, смених и платката и накрая го зарязах 'щото ми писна да гърми и след известно време престой в тишина и размисли съм с един QUAD 405 и казано честно съм много по-доволен.
[email protected] |
|
|
 |
Morphadron Гост
|
Пуснато на: Пет Юни 24, 2005 23:13 Заглавие: |
|
|
Ааа никви грижи файла е зипнат и е 196кб нямаш проблеми ше го дръпнеш за отрицателно време.В него има риидми файл прочети го там пише кой файл какво съдържа.Ама се съмнявам да не разбереш и сам де.Обаче имах друго в предвид за елементите,нямам списака какви точно трябва да са,колко да са и т.н.Имам само тия схеми и даташиита ама там няма списак с елементите.Това ми е проблема.И друго ти на колко волта си го карал?Щото ако го направя като ората и го карам на по-малко захранване(щото ми трябва 2х100 не повече),логично е че възможноста да прегрее и гръмне е по-малка  |
|
|
 |
|