Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

НЧУ С TDA7250??
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
nobodyshadow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Сливен

МнениеПуснато на: Пет Фев 20, 2004 12:35    Заглавие: НЧУ С TDA7250?? Отговорете с цитат

НЯКОИ ПРАВИЛ ЛИ Е УСИЛВАТЕЛ С ТАЗИ ИНТЕГРАЛНА СХЕМА?
АЗ СИ НАПРАВИХ ЕДИН ПО СХЕМА КОЯТО Е ПУСНАТА В НЕТА ОТ ПРОИЗВОДИТЕЛЯ АМА НЕШТО НЕ ТРАГВА САМО МИ ГОРЯТ КРАИНИТЕ ТРАНЗИСТОРИ[TIP142 I TIP 147]ПОМОГНЕТЕ АКО МОЖЕТЕ.

НЕ ВИКАЙ Exclamation
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Dumfree
Гост

МнениеПуснато на: Вто Мар 16, 2004 13:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз си направих също усилвател с това чудо по схемата от производитела и по-точно тази с ТИП142/147 и нямам никакви проблеми освен с високоговорителите и останалите вкъщи Smile
Провери дали всичко е както трябва, и ако има нешто питай.
Върнете се в началото
CrackR
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 19, 2004 22:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Голяма част от сериите Tip142/147 са менте. Много колеги попаднаха на такива. Те не са единствения вариант за тази схема. В документацията на Thomson за TDA7250 има втора версия на схемата. Тя не е с дарлингтони. В случая използвах 2N3055 i 2N2955 само че преди тях компломентарна двойка BD139/140 (става и 2T6551 i 2T6821). TDA7250 има някой особености при захраванщото напрежение над +/- 30V и товар 4 ома сработва токо-ограничителната защита, затова над +/- 30V товара е желателно да бъде 8 ома.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
TIReX
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Мар 06, 2005 18:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Гледайте да не смените +-са и минуса че интегралата няма защита от обратно включване и става на захар а защитата по ток... резисторите дет са 0.15ом трябва да са 2 по 0.1 в паралел
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Morphadron
Гост

МнениеПуснато на: Чет Юни 23, 2005 14:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Ей янкой може ли да ми рпати схемата на мейла или ако има направо печатния вариант-PCB да го почвам и аз че тъкмо се надъхах.Благодаря рпедварително.Мейла ми е:
[email protected]
Върнете се в началото
Dumfree
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 23, 2005 23:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Направо си изтегли datasheet-a от сайта на ST, за платка не мога да помогна защото по-погрешка си форматирах харда и замина с още сума ти документи (и още съм в траур), но мисля че някъде имах изпечатана платката от страна спойки и мога да я сканирам.
Върнете се в началото
Morphadron
Гост

МнениеПуснато на: Пет Юни 24, 2005 14:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Dumfree нека се разберем така дай си мейла и ще ти рпатя схемите дето имам аз да ги погледнеш и да ми кажеш коя да ползвам.Те са готови ПЦБ само да ги погледнеш.Става ли?И откъде да си намеря пълния списък с елементите?
Върнете се в началото
irc.bg
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Пет Юни 24, 2005 21:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Morphadron написа:
Dumfree нека се разберем така дай си мейла и ще ти рпатя схемите дето имам аз да ги погледнеш и да ми кажеш коя да ползвам.Те са готови ПЦБ само да ги погледнеш.Става ли?И откъде да си намеря пълния списък с елементите?

А ето мейл [email protected] ама елементите а кажете от де?
Dumfree
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 24, 2005 21:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Става ли утре вечер да кача схемата която аз съм правил заедно с платката примерно в data.bg.
Тея PCB-та ще мога да ги погледна само ако не са много големи, защото съм с един dial-up през който тегля с около 1.5КВ Laughing
Със елементите на схемата не съм имал проблеми има ги почти навсякъде, но трябва да се внимава да не са менте, защото имаше някакви странни работи като ТИР142/147 на които пишеше FAIRCHILD Shocked
Като цяло усилватела добре свиреше но нещо не се задържа много време - десетина дни и интеграла гръмна, оттам карйните транзистори след това и високоговорителите, сменях ги няколко пъти, смених и платката и накрая го зарязах 'щото ми писна да гърми и след известно време престой в тишина и размисли съм с един QUAD 405 и казано честно съм много по-доволен.
[email protected]
Върнете се в началото
Morphadron
Гост

МнениеПуснато на: Пет Юни 24, 2005 23:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Ааа никви грижи файла е зипнат и е 196кб нямаш проблеми ше го дръпнеш за отрицателно време.В него има риидми файл прочети го там пише кой файл какво съдържа.Ама се съмнявам да не разбереш и сам де.Обаче имах друго в предвид за елементите,нямам списака какви точно трябва да са,колко да са и т.н.Имам само тия схеми и даташиита ама там няма списак с елементите.Това ми е проблема.И друго ти на колко волта си го карал?Щото ако го направя като ората и го карам на по-малко захранване(щото ми трябва 2х100 не повече),логично е че възможноста да прегрее и гръмне е по-малка Very Happy
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети