|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
liusien Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 27, 2012 21:15 Заглавие: Как да настроя телевизор "PHILIPS" ? |
|
|
Здравейте, майстори! Не знам дали тук трябва да пусна запитването си, но ако съм объркал - моля да ме извините!...
Имам един въпрос - как да настроя на телевизор "PHILIPS" Model 21PT1343/58 опцията "РР"? В момента е много неприятно - пускам телевизора и трябва да усиля звука /чува се много тихо/, трябва да намаля контраста, леко да увелича яркостта..... Много е дразнещо! След като е настроен, след време гася телевизора от дистанционното и при следващото му пускане, отново трябва да си играя с настройките... Функцията "РР" е точно за това - ако някоя настройка е пипана, при натискане на бутон "РР" се връщат запаметените настройки. Точно тия настройки не знам как стават... Също не виждам как се настройват телевизионните канали! Днес купих ново дистанционно /уж същото като оригиналното/, но като натисна бутон "Меню" - изреждат се звук, яркост, контраст, мека или твърда картина, таймер за изключване на телевизора и при следващо натискане на бутон "Меню" всичко изчезва! Не виждам как и от къде се настройва тунера на апарата. Ще кача снимка на дистанционното - дано по него се ориентирате... В момента гледам телевизия с антена от Булсатком, но искам да знам как се настройват телевизионни канали от антенния вход... Може да ми е объркана мисълта, но надявам се да сте ме разбрали в общи линии! Телевизора е старичък, но работи добре и в това бедно време ме устройва... От сега ви благодаря за помощта!
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 27, 2012 21:41 Заглавие: За дистанционното |
|
|
| Двете най-долни копчета едновременно. И после по инструкциите от екрана... |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 27, 2012 21:56 Заглавие: |
|
|
В User manual-а процедурите са описани (и с картинки). _________________ RemoteControls |
|
|
 |
liusien Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 28, 2012 0:40 Заглавие: |
|
|
Приятели, благодарен съм за това, че се опитвате да ми помогнете! Успях да се науча как се програмира функцията "РР", но настройването на телевизионни програми чрез тунера - това не го разбрах... Линка, който ми е дал RC е на ДАТСКИ език.... Нищо не разбрах от написаното там и от картинките. Да беше на англииски език, може би повече щях да си помогна. Като пиша всичко това, ми е притеснено да не си помислите, че съм капризен... Може би и аз не съм написал молбата си както трябва, затова ще повторя въпроса си - как се настройват телевизионните канали? Като се включи обикновена антена или се включи кабелната - как да намеря Канал 1, БТВ, Нова тв и т.н.? Може би е лесна настройката, но като не знам как става, си е направо кошмар........  |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 28, 2012 1:00 Заглавие: За настройката |
|
|
Натискаш двете най-долни копчета заедно. Излиза ти меню: - AUTO STORE, + MANUAL STORE, - и + са двете копчета отляво и отдясно на копчето меню.
Ако натиснеш - не помня какво става, това копче при мен е прецакано и в момента не мога да го оправям - знаеш, обущаря ходи бос...
Ако натиснеш + излиза ново меню с картинки, бар и банда. С + пускаш търсене (само в едната посока, после отначало). Като намери сигнал спира, номера на програмата мига, и с - можеш да сменяш алтернативно системата на звука. Ако искаш да запишеш натискаш двете най-долни копчета заедно. После пак + за ново търсене по-нагоре.
Поне на моя телевизор така става... |
|
|
 |
liusien Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 28, 2012 1:36 Заглавие: Re: За настройката |
|
|
Нищо не става... Двата бутона които са най-долу на дистанционното, запомнят настройките на звук и картина при предварително натиснат бутон "Меню", или функцията "РР". Двата бутона (-) и (+) които са от двете страни на бутон "Меню" работят само при натиснат бутон "Меню" и регулират функцията, която се показва на екрана - звук, яркост, контраст, наситеност на цветовете.......... Имам чувството, че някак е "заключена" функцията за настройка на тунера, но..... май започва да става сложно. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 28, 2012 11:05 Заглавие: |
|
|
liusien настройката (Install) трябва да се запусне с процедурата описана (и в картинки) на 4-та стр.
1. Натискат се едновременно двата бутона (на твоя пулт се намират на):
2.С помоща на бутона с нарисувана "антенка" (на твоя пулт като команда това е бутона "минус меню") се избира регион.
3.Searcha се пуска като се натисне бутона с правоъгълничето ( с вертикална чертичка) при теб това е бутона "плюс меню".
След като си се справил със запомнянето на потребителските настройки, значи двата едновременно натиснати бутона излъчват коректна команда (което не винаги е факт за подобни китайски ментета). _________________ RemoteControls |
|
|
 |
liusien Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 28, 2012 15:38 Заглавие: |
|
|
RC, Опитах да следвам стъпките които си ми написал, но нищо не става! На екрана нищо не се показва като инфо... Имам чувството, че това дистанционно се разминава относно кодовете на оригиналното. На новото дистанционно има 8 /осем/ бутона в повече, което ме навежда на мисълта, че има разминаване в командите които излъчва. Ето снимка на старото и ненужно вече дистанционно и новото до него... Мисля си - ако подменя платката на новото с тази от старото, дали ще се възстановят командите? Защото проблема на старото е в бутоните и лентовия кабел под тях... Мисля, че би трябвало да се получи!
Не се отговаря с този бутон |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 28, 2012 18:41 Заглавие: |
|
|
Не би трябвало да има разминавания в командите (ако китаеца е читав) нищо, че има повече бутони.
След като си се справил с настройките на PP там участват същите команди(бутони) значи не е това проблема.
Картинката на телевизора нормална ли е?
Да не е разтеглена във вертикална посока?
При някои от тези индикацията за Install излизаше в горния край на екрана. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|