|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kableman Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 29, 2012 6:53 Заглавие: Стълбищен автомат с включване и изключване от всеки етаж... |
|
|
Някъде бях срещал такава схема или беше готово автоматче но на чия фирма беше не се сещам.Идеята е, и от всеки етаж да може да се гаси (натискане включване, натискане изключване) а след като не е загасено ,след изтичане на времето да си се изключи.Да речем с тригер това ми идва на ум. Ако се сещате дайте линк на готово устройство. _________________ Похвалени ще бъдат чистите по сърце. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 29, 2012 18:04 Заглавие: |
|
|
| kableman написа: | | ...от всеки етаж да може да се гаси (натискане включване, натискане изключване)... | Това се нарича "импулсно реле" и има няколко фирми които ги произвеждат, но не знам дали има такива с таймер. Освен да си добавш такъв, който след определено време да ти подава единичен импулс за гасене, но така, че ако си изгасил ръчно да не се подава, защото отново ще светне. |
|
|
 |
todortv Опитен потребител

|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|