| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2011 11:59 Заглавие: Проблем със зареждане на батерия |
|
|
На една позната лаптопа и не зарежда батерията, иначе работи. Малко предистория: тя ми донесе лаптопа, че се изключва. Оказа се, че кабела на зарядното се е скъсал малко преди конектора, който влиза в лаптопа (захранващата букса). Това добре, но не зарежда - Windows-a (XP) покзава, че "зарежда", но заряда си остава на 0%. Лаптопа е HP Compaq, модела не си записах, може да проверя по- късно. Иначе батерията е от лятото, тогава сменихме оригиналната. Защо може да е станало така, че не зарежда? Аз не съм специалист по GSM-и но в случая с тоя лаптоп правя аналогия с нещо, което съм забелязал (засега само при Nokia) - ако батерията е силно разредена, да кажем от дълъг престой без да се ползва, и при опит да се сложи да се зарежда, заряда не "тръгва"- все едно, че няма батерия. Ако я заредя за кратко с външен източник и после я сложа в GSM-a, почва да се зарежда. Да не би и тук да е такъв случая. Батерията е HSTNN-CB48. _________________ All Rights Reserved |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2011 13:23 Заглавие: |
|
|
Според мене заключението ти за GSM-ите NOKIA е неправилно. Заряда си тръгва , но не се индикира веднага! Пробвай следващия път  |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2011 17:58 Заглавие: За зареждането |
|
|
Някой модели на HP/Compaq имат трети извод на захранващия жак, по който опознават вида и мощността на адаптера. Ако той е прекъснат/счупен/дава накъсо лаптопа не знае какво е захранването и спира да зарежда батерията, иначе си работи. Същото се случва и ако захранването не отговаря по мощност.
Куплунга на такъв тип захранвания лесно се познава - тръбичка с диаметър 7-8мм, минуса е най-отвън, плюса е вътрешната стена на тръбичката, а информационния пин стърчи в центъра, тънък е (около 0.5мм) и е доста по къс. |
|
|
 |
Ilian359 Опитен потребител

|
|
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 29, 2011 19:59 Заглавие: |
|
|
Илиане,и аз съм го виждал това творение с третия извод на HP, даже накарах девойката да си донесе лаптопа да видя дали наистина е HP.
Ама Иван да каже какво е? _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Ilian359 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 30, 2011 1:09 Заглавие: |
|
|
Има модели HP, които ползват средния пин и такива, които не го ползват. Първите отказват да се включат ако е прекъснат. Вторите работят и зареждат батерията без проблеми. Такова нещо лаптопът да работи без проблеми, но да не зарежда батерията заради прекъснат среден пин, не съм го виждал при HP. А смея да твърдя, че съм виждал много екземпляри от тази марка и я познавам доста добре. _________________ https://LaptopBG.com
https://LaptopDisplay.eu |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 30, 2011 8:55 Заглавие: |
|
|
Куплунга на тоя лаптоп е наистина с 3 извода, като при положение, че лаптопа включва, на мерене средното пинче, което е като малко пиронче, е свързано към вътрешния цилиндър на куплунга - т.е. един вид е "плюс". Сега като се замисля това пинче едва ли служи за захранване, а явно върши контролни функции, понеже ми се вижда много тъничко за да провежда някакъв по- голям ток, който сигурно се изисква за да се захрани лаптопа. Иначе зарядното е оригиналното с лаптопа. След празниците ще се разправям повече с него. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 30, 2011 9:22 Заглавие: |
|
|
На вътрешната стеничка на буксата трябва да си има 19в.и тя е основното захранване ,на средното пинче трябва да има 17.5-18в. то си е за контрол.Ако ги има тия напрежения зарядното, кабела му и буксата са си наред и причината е в лаптопа или батерията. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
|