| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vanko7a Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 07, 2012 21:44 Заглавие: Направа на печатна платка |
|
|
| Здравейте, искам да си направя една платка. Обаче ми се вижда малко сложна, та въпросът ми е как да направя скица на платката,за да добия някаква представа как ще изглежда и къде да дупча? Не искам да пропусна някоя писта при ецването, а и не ми харесва идеята да добавям разни свързващи кабели. Имали такава програма или как най лесно може да стане на ръка. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 07, 2012 22:22 Заглавие: |
|
|
| Програми много. Sprint Layout като че ли ми се вижда лесна за разучаване от начинаещи. |
|
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 07, 2012 22:45 Заглавие: Re: Направа на печатна платка |
|
|
| vanko7a написа: | | ...Имали такава програма или как най лесно може да стане на ръка. |
Програми има, най-лесната от която е Sprint Layout, но трябва да се настройват внимателно параметрите, като отпечаташ каквото си направил, да отговаря на действителните размери на елементите и т.н.
А на ръка-Принципната схема хвашаш и й правиш графичен оригинал на милиметрова хартия. |
|
|
 |
gueswhoaz Опитен потребител

Регистриран на: 13 Юни 2009 Мнения: 603 Местожителство: По света и у нас
|
Пуснато на: Нед Яну 08, 2012 9:03 Заглавие: |
|
|
| Sprint Layout кара стандартно 1:1 при принтиране, ако го настроиш по-различно ще ти изкара грешния мащаб. |
|
|
 |
vanko7a Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 08, 2012 15:18 Заглавие: |
|
|
Благодаря, ще потърся тази програма и ще видя какво мога да направя.
Програмата ми се струва лесна но бихте ли ми казали, с какви файлове работи, че не отваря нищо. |
|
|
 |
stf_trekkie Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 08, 2012 17:45 Заглавие: |
|
|
| Ползвал съм няколко.. Altium designer ми се вижда най-добра.... Малко е сложничка обаче.. Но като и се свикне се работи много бързо с нея. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 08, 2012 19:05 Заглавие: |
|
|
Ами Sprint Layout си работи с нейните си файлове - .lay
Това е ръководство за програмата на български език: http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=53431 Но е за английската версия на програмата. Разпространена в нета е руската версия. |
|
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 08, 2012 22:35 Заглавие: |
|
|
| gueswhoaz написа: | | Sprint Layout кара стандартно 1:1 при принтиране. |
Въпросът е да избираш точно корпусите и големините на елементите, за да не се получат разминавания. Това имах предвид.
| eler написа: | Ами Sprint Layout си работи с нейните си файлове - .lay
|
Всъщност, програмата може да експортира до картинка и някои други файлови типове, които да се ползват, за да се направи платката на машина, това за информация ако трябва експорт.
Ако някой иска програмката, с радост бих я пратил/прикачил. Благодарете на братята руснаци за програмката  |
|
|
 |
gueswhoaz Опитен потребител

Регистриран на: 13 Юни 2009 Мнения: 603 Местожителство: По света и у нас
|
Пуснато на: Пон Яну 09, 2012 8:18 Заглавие: |
|
|
| jjjjjk написа: | Въпросът е да избираш точно корпусите и големините на елементите, за да не се получат разминавания. Това имах предвид.
|
Това е пиниза при правене на платките.
Имам и английска версия, някой ако я иска ще я кача някъде. |
|
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 09, 2012 14:41 Заглавие: |
|
|
| gueswhoaz написа: | ...
Това е пиниза при правене на платките.
|
Работата е, че в библиотеките не пише например Resistor 8mm, а друг начин за отбелязване, който може да е леко объркващ за начинаещи, докато на милиметровата хартия можеш реално да направиш всичко сам.
Аз лично в някои случаи обмислям схемата на милиметрова хартия грубо и след това вече си я прехвърлям чрез програма и си я напечатвам хубава. Понякога е по-лесно на хартия да я обмисляш, отколкото пред монитора. |
|
|
 |
|