| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nobreak Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 12, 2012 8:41 Заглавие: Питане за батерия винтоверт |
|
|
Здравейте. Не знам дали пиша на точното място, но този раздел ми се стори най близко до въпроса ми. Имам винтоверт Спарки на който си му бяха заминали батериите. Купих си нови елементи 3400 mAh, като старите бяха 1200 mAh и ги смених. Зарядното е от бързите - output 15 V 2A и за около час зареждаше старите батерии, сложих едната батерия снощи и изчаках да се зареди и да светне зелено лампичката. Зарежда се около 3 часа някъде, на като я смъкнах от зарядното беше доста гореща. Въпросът ми е на какво се държи това загряване на батериите? На презареждане ли?
Благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 12, 2012 8:52 Заглавие: |
|
|
3400mAh е доста подозрителна стойност за истинска батерия.
Не си написал поне новите батерии същия тип ли са като старите (освен разликата в капацитета) или и там си проявил творчество.
Ако самото зарядно (което е освен че е "от бързите" ?!?) е грамотно направено (което може би е така гледайки времената за заряд и капацитета), това че батерията е загряла може да означава, че е с по-високо вътрешно съпротивление. Което само по себе си също не говори добре за качеството на батериите с по-големия капацитет. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 12, 2012 8:52 Заглавие: |
|
|
1. Кажи точния модел на оригиналните батерии какъв вид са - никел-кадмиеви, никел-метал хидридни, литиево йонни.
2. Кажи какви са параметрите на новите батерии както в точка 1
3. Дай точен модел на зарядното устройство.
Без тази информация няма как да гадаем какво си направил. Едно е сигурно, че новата батерия не се зарежда правилно щом грее много. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
nobreak Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 12, 2012 9:11 Заглавие: |
|
|
1. Батериите са NiCd и оригиналните и тези, които сложих.
2. Оригиналните са 1200 mAh, а тези, който сложих 3400 mAh
3. Модел на зарядно Sparky BR 12E-CH
Не знам има ли някакво значение, че по време на заряда жената се спъна в зарядното и батерията излезе, след което я сложих пак на заряд. На зарядното има едно копче отстрани и като сложиш батерията трябва да го натиснеш за да започне зареждането/не знам има ли някакво значение/. |
|
|
 |
Пулевски Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 12, 2012 12:04 Заглавие: |
|
|
В акумулаторния пакет на Спарки има датчик за температурата.
Не знам дали зарядното е интелигентно, за да следи зарядния процес на пакета, но със сигурност следи температурата му.
В новия пакет, който си сложил, ако няма такъв сензор зарядното може и да не разбере кога трябва да изключи... _________________ Токо Йока... |
|
|
 |
nobreak Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 12, 2012 13:00 Заглавие: |
|
|
| Във стария пакет имаше един датчик, който беше увит с тиксо за едната батерия и свързващ двата минуса. Сложил съм го в новия като съм го увил със скоч около едната батерия...Зарядното си изключи само/светна му зелената лампа/. |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 12, 2012 13:09 Заглавие: За батерията |
|
|
| При бързозареждащите зарядни е нормално батерията да загрее. Зарядното най-често по нарастването на температурата й се ориентира кога е заредена. Ако си го рестартирал с топла батерия, така ще стане. Следващия път прати жената на пазар и тогава зереждай |
|
|
 |
nobreak Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 12, 2012 13:24 Заглавие: Re: За батерията |
|
|
| Това се съмнявах и аз ама знам ли.... |
|
|
 |
Kacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 12, 2012 14:09 Заглавие: |
|
|
Който иска да си прецака акумолаторните батерии да си ги зарежда с бързозарядни.Никел-кадмиеви и никел-металхидрид се зареждат с 1/10 от капацитета.За 12-14 часа,като им се следи температурата и напрежението.Стигне ли 1.4V на клетка се изключват.Нормално е да стоплят леко.Ама леко.Ако греят-тока им е голям или вече са издухани и презаредени.И въобще не вярвайте какво пише на батериите,особено на тия дето са нон-нейм _________________ [email protected] |
|
|
 |
georg77 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 12, 2012 19:29 Заглавие: |
|
|
| Батерията е менте.Или е стара или е сделана някъде по Полша или Турция , а тука и е залепена марката. |
|
|
 |
|