|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
voic4e Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 09, 2012 7:54 Заглавие: LCD панел от мултимедиен проектор? |
|
|
Здравейте!
Искам да си конструирам една щуротия, за която възнамерявам да ползвам LCD панел с от порядъка на 1 милион пиксела и размери от порядъка 1x1 инч. Предполагам, че LCD панелите в мултимедийните проектори са подобни, затова искам да науча повече за тях.
Моля, ако някой се занимава с ремонт и знае какво представляват тези панели, с няколко изречения да ми каже какви са размерите им горе-долу, броя им - един с цветни филтри на всеки пиксел или за всеки цвят отделен, с какъв интерфейс са и някаква ориентировъчна цена за панел от употребяван проектор (примерно на който са му невъзстановими останалите схеми).
Няма да направя имейла си видим, защото предполагам, че ще получа отговор на ЛС или в темата, ако има такъв.
Благодаря за вниманието!  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 09, 2012 14:31 Заглавие: За дисплея |
|
|
Има ги и двете системи, с едно "цветно" LCD, и с три едноцветни. Резолюцията обикновено е 800x600 или 1024x768, размера около 2-3 на 3-4см. Това е нещото, което може да добиеш от масовия проектор за без пари. Най-евтиния начин е да си купиш работещ проектор и да го изкормиш, така че се сдобиеш и с готови драйвери за матрицата. Като резервни части почти ги няма, или са по-скъпи от проектора.
Не знам за какво ти трябва, преди около 2 години търсих монохроммно LCD с висока резолюция и малки размери (на мен ми трябваше пиксел под 10-15um и успях да намеря с голям зор два-три модела, но цените бяха убийствени - по няколко хиляди долара парчето. |
|
|
 |
Kacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 11, 2012 21:08 Заглавие: |
|
|
Да няма да си правиш очила?Кажи и ние да си направим! _________________ [email protected] |
|
|
 |
voic4e Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 12, 2012 0:02 Заглавие: |
|
|
Хехе Не, не е за очила.
gigant, благодаря за изчерпателния отговор! Ще имам предвид тези неща и ще избера подходящ вариант. |
|
|
 |
Kacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 12, 2012 1:58 Заглавие: |
|
|
| voic4e написа: | Хехе Не, не е за очила. |
Добре де,кажи за какво ти е!Ние не можем ли да си направим същото?Ако ще само за спорта да е.Няма да спя тая нощ. _________________ [email protected] |
|
|
 |
voic4e Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 13, 2012 4:43 Заглавие: |
|
|
Написах ти ЛС, но видях, че не си го прочел. Е никой друг не ме е питал, но ако някой се интересува ще му отговоря с ЛС. Не отговарям тук, защото се притеснявам, че някой може да ми се изсмее - все пак не съм сигурен това, което съм решил да правя, дали ще стане.
Имам едно екранче с доста по-малка разделителна способност от тази на мултимедиен проектор, ако стане с него, ще мисля какво да правя. Защото съдейки по информацията, която даде колегата по-горе, ще ми е трудно да се сдобия с матрица от проектор.
Още не съм го пробвал, защото наскоро си разглобих всички развойни платки с микроконтролери и програмируеми логики - в момента си правя нови такива. Ако стане ще споделя с теб и който се интересува, ако не - здраве да е  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|