|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Съб Юни 25, 2005 10:49 Заглавие: Epson Stylus C63 съвет.! |
|
|
Epson Stylus C63. След като му свътшиха мастилата му купих други но не оригинални и като ги сложих не ги разпознава и неиска да принтира, оставих го и не съм се занимавал с него около година и половина, докато не разбрах за еднин тул които ресетва брояча абе както и да е сега го накарах да ги разпознава и всичко е ок, обаче като пусна да принти излиза бял лист хартия и не печати нищо. Та мисълта ми е има ли начин да си отпуша главата ако е запушена или е верочтно да съм я преебал защото я разглобих и киснах в разтвор за отпушване който деиства при Canon но за Epson незнам дали става. та след кисненето пак не принтира. Посъветвайте ме какво е най добре да направя. И евентуално къде мога да си купя глава и колко струва долу горе някои знае ли?
Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 27, 2005 1:17 Заглавие: |
|
|
| Опитай със спринцовка и някакъв маркуч да продухаш главата и после направи "initial ink charge" от въпросната програма, но може да има и друг хардуерен проблем за да не печати чак нищо. Аз така на един EPSON прецаках транзисторите за управлението на 40V за пиезото на главата понеже и включвах кабелите при "изключен" принтер но се оказа, че при standby пак е захранено за известно време. При такъв дефект например нищо няма да печати, но принтера ще си мисли че всичко е ок. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|