| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milenjs Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 30, 2012 11:25 Заглавие: LG 32PC51 - син екран? |
|
|
Плазмата е с шаси PP78A. Имаше проблем в захранването - изъхнали кондензатори... за да тръгне клиента го е включвал и изключвал в мрежата по 10-20 пъти. При последното стартиране изкочил този син екран.
Оправих захранването и наистина при запускане екрана светва в синьо, вижда се лек шум, бутони не реагират. Замерих напреженията, отговарят на написаните по буксите стойности.
Предполагам се е скапал софта, гледам че там вариантите са два - това в 24c32 или този който се кача с JTAG и Visual I2C.
Та някой да помогне със запис за 24C32 да пробвам да видим дали е там проблема. Че ако не да го мисля, не съм качвал досега с JTAG  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
jivko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 30, 2012 12:00 Заглавие: |
|
|
| Ето ти един запис: |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Яну 30, 2012 12:59 Заглавие: |
|
|
Благодаря, ще го пробвам след обяд и докладвам, дано излезе от там заека
P.S. - Качих го, пускам - вместо син екран вече шум от тунера. Кратка радост докато установя че отново не функционира нищо - нито бутони, нито дистанционни?
Как да процедирам нататък? Каква е схемата на JTAG-a? Някакво инфо освен това в service manual-a? |
|
|
 |
jivko Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 31, 2012 9:08 Заглавие: |
|
|
Благодаря, ще трябва да налепя един JTAG, изрових схема но на първо четене нямам 74hc05, ще разровя по късно основно дано да изпадне и да ми остане време в този студ...
P.S. Събрах JTAG-a но не мога да се закача към процесора. Пробвах през DSUB конектора но не става. След четене в нета разбрах че това шаси може да се закачи само на 83 и 84 (SDA_HW SCL_HW) крак на процесора VCT7993P. Обаче как да се добера до краката, има ли ги изведени някъде на платката - ако някой е правил такъв да сподели?
P.S.2 - Успях да ги намеря - ако на някой му се налага да ги търси - на много удобно място са - резистори R560/561 под процесора на страна спойки.
Не успявам да го преборя обаче - качих LG 32LC7R,VCT7993,VER3.16,LP78A-PP78A(1).bin от атача на Живко ама сега е по зле - свети червено леда на процесорната платка и съответно ТВ-то е съвсем умряло. Нещо бъркам ама какво?
В VCTP-то ми излиза 42, натискам Erase, избирам файла в BinToFlash, там вместо 7fff поставям ffff, OK - качва записа във флаша, не докладва за грешки ама ядец  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Фев 10, 2012 9:35 Заглавие: |
|
|
Не мога да се оправя с това чудо. Забелязах че версията на Живко е 3.16 а на моята платка има лепенка VCTP 3.07. Изрових от нета 3.06 но отново нищо - светодиода свети червено
Има ли някаква специфика на флашването. Аз запускам VCTP, натискам в червеното TVT, избирам бин файла и го записвам в ТВ-то. За област избирам вместо 7fff - ffff.
Прави ли се нещо друго или просто нямам подходящата версия ??? |
|
|
 |
venelin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 10, 2012 10:40 Заглавие: |
|
|
| Ако си направил backup ,върни си стария софт и пробвай с ралични бинове за 23c32 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Фев 10, 2012 11:19 Заглавие: |
|
|
Не съм правил backup, имам единствено на 24C32 копие от записа но гледам дават че там тръгва и с празна с FF. Дали дани да не пробвам с празен ЕПРОМ дали няма да захапе ?
P.S. - С празен ЕЕПРОМ светодиода на Logicboard светва вече зелено, тво-то излиза от дежурен след 10-на секунди но отново не приема никакви команди - нито от клавиатурата, нито от дистанционното. Явно нямам подходящия запис. Please, help  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Фев 13, 2012 11:03 Заглавие: |
|
|
С един запис за VCTP-то на който не му знам версията (от руски колега) успя да тръгне донякъде - запуска се и от клавиатурата и от дистанционното но всички менюта работят много бавно. Например да усилиш с 2-3 деления ти трябва минута. Пуснах да търси през тунера - не изкара картина, само шум.
Явно пак не е точния запис, някой ако има на масата такъв или е чел дъмп с версия VCTP 3.07 да я сподели и да го разкарвам че ми писна  |
|
|
 |
|