| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milenhristov Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 26, 2005 17:47 Заглавие: Проблем със захранването на ТV Grundig_CUC3410 |
|
|
Здравейте колеги,
Първо искам да благодаря на Ванката Косев от Ловеч за схемата която ми изпрати.
Проблема със захранването на телевизора е следния. Смених ТДА 3640 и TV тръгна веднага и работи нормално, но след 20 мин. захранванито огасна. Ако веднага се включи повторно не тръгва, но след изчакване окло 25 мин. при пускане тръгва нормално но пак за 20 мин. Всички електролити съм ги проверил и са изправни, преди време е сменена оргиналната каскада с руска възможно ли е да е от нея. Ако някой има някаква идея нека да сподели. Предварително благодаря.  _________________ mih
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Юни 26, 2005 18:27 Заглавие: |
|
|
Eлектролитите не ги проверявай а ги сменяй с нови _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
franko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 26, 2005 19:05 Заглавие: |
|
|
| За каскадата като огасне можеш да е откачиш и веднага да го пуснеш и ще разбереш,но както каза колегата провери електролитите чрез замяна най вече в първичната. |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 26, 2005 21:40 Заглавие: |
|
|
| Имал съм подобен проблем, и излезе от тримера за регулиране на изходното напрежение, който прекъсваше. |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Пон Юни 27, 2005 8:32 Заглавие: |
|
|
| Ако е с импулсен транформатор и ТХО в един корпус имал съм няколко случая проблема да е в него.Когато спре премери намотките с омметър, ако някоя ти дава по-голямо съпротивление значи в него е проблема. |
|
|
 |
galov_p Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 27, 2005 14:33 Заглавие: |
|
|
Имам един процесор sda2010-a025 точно с такъв дефект.ползвам го за проби а като му сложа нещо да го охлажда работи малко повече време.Пробай и товоя да го охладиш дали ще работи поваче. _________________ Всичко що е спам във форума,все е от GALOV_P! |
|
|
 |
lubomirblg Опитен потребител

Регистриран на: 26 Яну 2003 Мнения: 165 Местожителство: Благоевград
|
Пуснато на: Пон Юни 27, 2005 18:39 Заглавие: |
|
|
| много често найстина прекъсват 12 волта на трансформатора(намотката) провер си нея и тример потенциометъра |
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 27, 2005 19:24 Заглавие: |
|
|
Дублирай захранването-турските захранвания,заместващи ТДА 3640 са 17 лв,вече минах по тоя път  _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |
|