| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Genia Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2012 8:45 Заглавие: Проблем с дъно MSI G31M3-L V2 |
|
|
Здравейте, имам проблем с това дъно MSI G31M3-L V2.Качено е на компютъра на сина ми, понякога увисваше без картина на монитора и след няколко рестарта се оправяше.Реших да му направя профилактира за кондензатори, прах и т.н.Смених три надути и 7-8 други кондензатора които бяха извън параметрите и с разлика над и под 50%.Ефекта е даже по-лош сега не иска да тръгва, само пищи.Всички напрежения от захранващия блок са в норма, дори приверени с осцилоскоп за пулсации.При пускане на дъното без никаква периферия пищи 3 пъти.След монтиране на РАМ-а продължава с 2 пъти.Понякога при стартиране не пищи изобщо, и пак нищо на екрана.Има вградена VGA и с външна е същото, но няма как да бъде друго при положение че не може да се настрои в биоса.Махана е батерията и пак е така.Нищо не загрява прекалено, върти се вентилатора и захранванията по платката са в норма.Дано да не се окаже харда, че в момента са с тройни цени .При монтаж - демонтаж на харда никаква разлика.Някой път светва диодчето за харда постоянно, друг път изобщо, но пак пищи два пъти.Да сменям ли дъното, или не е сигурно.Чакам мнения и съвети.Благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
krasimixa Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2012 12:20 Заглавие: |
|
|
| Пробвайте да смените рам паметта за всеки случай.Аз преди време имах проблем оказа се че не е от захранването или дъната платка и двете нямаха подути кондензатори, просто едната плочка рам се беше развалила по незнайни причини и не допускаше компютъра дори биос да зареди.След като я смених проблема се оправи.Поздрави и успех в ремонта. |
|
|
 |
mitaka_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2012 12:48 Заглавие: |
|
|
Ако при смяната на електролитите си прекъснал някоя писта от многослойната платка няма да тръгне. _________________ "Живей така,че след време да те е срам да разказваш,но да ти е гот да си спомняш" |
|
|
 |
Genia Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2012 14:02 Заглавие: |
|
|
| Оказа се че всички компоненти са здрави, заминало си е дъното.Пробвах ги на друга машина-работят, както и компоненти от нея на моя комп - дъното не работи.И в крайна сметка си поръчах ново дъно.Благодаря на всички. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2012 15:51 Заглавие: |
|
|
Аз лично подхождам много внимателно при смяната на електролитите .Наистина платките са многослойни и при ваденето трябва да се ползва подходящ добре загрят поялник повечко колофон и хубава вакуум помпа.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
|