| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
gamena666 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 19, 2012 16:26 Заглавие: Свързване с усилвател |
|
|
| Здравейте, приятели имам следния проблем.Днес си купих усилвател на 8 ома. 2 изхода за колона L и колона R.В изхода за колона L включих 2 колони по 4 ома като ги свързах ( червено кабелче от колона 1 за черно кабелче от колона 2 ,а останалите съответно черно кабелче от колона 1 и червено кабелче от колона 2 към усилвателя.) Въпросът ми е след като в единия канал имам говорители трябва ли и в канал R да имам ,питам не толкова заради качеството на звука ,а за да знам дали няма да ми изгори усилвателя ,тъй като наскоро изгорих един.В смисъл в канал L има 8 ома а в канал R няма нищо.И има едни копче което на усилвателя насочва сигнала към L или R то в кое полужение трябва да бъде? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dodov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 19, 2012 16:41 Заглавие: |
|
|
А този усилвател случайно да има марка, модел, номер, или е самоделка?
Щом е на 8 ома, и тонколоните ти трябва да са толкова. Не на празно се дават тия данни. Първо намираш информация, прочиташ, разучаваш и чак тогава звързваш. А не като теб отзад-напред, грешен ти е подходът. |
|
|
 |
gamena666 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 19, 2012 16:51 Заглавие: Допълнение |
|
|
| Усилвателя е JVC AX-111X |
|
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 19, 2012 20:17 Заглавие: |
|
|
gamena666 Както си свързал колоните в момента не е най-удачният вариант. Усилвателят няма да изгори но се губи удоволствието от слушането на стерео сигнал. Ако не си любител на формулата волумето на макс, при слушане на малка мощност (усилване до половината на скалата), може да свържеш колоните по една на ляв и десен канал. А най-добре би било да си смениш колоните с 8 омови. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |
dodov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 19, 2012 21:27 Заглавие: |
|
|
| Усилвателя ти е 2Х30W на 8 ома. Крайното стъпало е с STK 4141II. Не търпи свързване както ти дойде. С две думи - тонколоните да не са под 8 ома на канал. |
|
|
 |
lusi blazev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 20, 2012 10:55 Заглавие: |
|
|
Първо честито за усилвателчето. Имал съм такъв и мога да кажа, че свири много прилично.
Сега за колоните. Свържи си ги по една колона на канал. Макар и да са 4 ома, ако не го издуваш няма да имаш проблеми. Както каза колегата до половината на скалата за усилване. То и до дупка ще свири , но вече не е здравословно нито за колоните, нито за усилвателчето. |
|
|
 |
tedi_90 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 27, 2012 18:40 Заглавие: |
|
|
| Честит Нов Усилвател ! Със кеф и здраве да си го ползваш ! Аз също като горните колеги ще ти препоръчам да подмениш колоните със 8 омови за да нямаш ядове. Иначе усилвателя е доста приличен и мисля че ако приемеш препоръките за колоните, ще останеш доволен. |
|
|
 |
|