Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Свързване с усилвател

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
gamena666
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 19, 2012 16:26    Заглавие: Свързване с усилвател Отговорете с цитат

Здравейте, приятели имам следния проблем.Днес си купих усилвател на 8 ома. 2 изхода за колона L и колона R.В изхода за колона L включих 2 колони по 4 ома като ги свързах ( червено кабелче от колона 1 за черно кабелче от колона 2 ,а останалите съответно черно кабелче от колона 1 и червено кабелче от колона 2 към усилвателя.) Въпросът ми е след като в единия канал имам говорители трябва ли и в канал R да имам ,питам не толкова заради качеството на звука ,а за да знам дали няма да ми изгори усилвателя ,тъй като наскоро изгорих един.В смисъл в канал L има 8 ома а в канал R няма нищо.И има едни копче което на усилвателя насочва сигнала към L или R то в кое полужение трябва да бъде?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dodov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Попово

МнениеПуснато на: Чет Яну 19, 2012 16:41    Заглавие: Отговорете с цитат

А този усилвател случайно да има марка, модел, номер, или е самоделка?
Щом е на 8 ома, и тонколоните ти трябва да са толкова. Не на празно се дават тия данни. Първо намираш информация, прочиташ, разучаваш и чак тогава звързваш. А не като теб отзад-напред, грешен ти е подходът.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
gamena666
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 19, 2012 16:51    Заглавие: Допълнение Отговорете с цитат

Усилвателя е JVC AX-111X
Върнете се в началото
Добри
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Яну 19, 2012 20:17    Заглавие: Отговорете с цитат

gamena666 Както си свързал колоните в момента не е най-удачният вариант. Усилвателят няма да изгори но се губи удоволствието от слушането на стерео сигнал. Ако не си любител на формулата волумето на макс, при слушане на малка мощност (усилване до половината на скалата), може да свържеш колоните по една на ляв и десен канал. А най-добре би било да си смениш колоните с 8 омови.
dodov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Попово

МнениеПуснато на: Чет Яну 19, 2012 21:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Усилвателя ти е 2Х30W на 8 ома. Крайното стъпало е с STK 4141II. Не търпи свързване както ти дойде. С две думи - тонколоните да не са под 8 ома на канал.
Върнете се в началото
lusi blazev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Свищов

МнениеПуснато на: Пет Яну 20, 2012 10:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Първо честито за усилвателчето. Имал съм такъв и мога да кажа, че свири много прилично.
Сега за колоните. Свържи си ги по една колона на канал. Макар и да са 4 ома, ако не го издуваш няма да имаш проблеми. Както каза колегата до половината на скалата за усилване. То и до дупка ще свири , но вече не е здравословно нито за колоните, нито за усилвателчето.
Върнете се в началото
tedi_90
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 27, 2012 18:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Честит Нов Усилвател ! Със кеф и здраве да си го ползваш ! Аз също като горните колеги ще ти препоръчам да подмениш колоните със 8 омови за да нямаш ядове. Иначе усилвателя е доста приличен и мисля че ако приемеш препоръките за колоните, ще останеш доволен.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети