|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
root666 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 12, 2012 14:48 Заглавие: Изгорял диод на аксес поинт |
|
|
Здравейте,
Попадна ми един аксес поинт Линксис без захранване (5 волта/2 ампера). Опитах се да му направя захранване от старо компютърно захранване, Но явно съм го включил грешно и един елемент от платката (предполагам диод) изпуши пред очите ми. Откъде мога да намеря характеристиките му и да си купя подобен за да го заменя?
http://napravisambg.hit.bg/images/diod.jpg
Предварително ви благодара за помоща. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 12, 2012 17:19 Заглавие: |
|
|
Тъй както гледам е защитен диод точно от това дето си направил. Измери и виж дали е включен между + и - на захранването, или е включен последователно на +. Ако е между + и - идеята му е да изгори предпазителя който трябва да го има. Тогава токът му трябва да е по-голям от този на бушона. Ако е свързан последователно тогава купи някакъв шотки диод с 1-2А по мощен от консумирания ток на устройството. Иначе има каталози за разчитане на кода на смд елементи. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|