| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 23, 2005 14:02 Заглавие: С какъв транзистор да се замени BUT 18 ? |
|
|
Имам Филипс с шаси G110 Гори му ВУТ 18 в захранването.Работи около един час и загрее много и спира.Като им гледам изработката е пълно менте.С какъв евентуално бих могъл да го заменя? _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 23, 2005 14:03 Заглавие: |
|
|
BUT11,но гледай и те дане са менте. _________________ Димитър |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 23, 2005 14:08 Заглавие: |
|
|
И те са същите ментаци но сега ще отпоя от едно старо шаси орогинално ВУТ 11 и ще пробвам. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
grishan Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 23, 2005 14:56 Заглавие: BUT18 |
|
|
Има в енергоспестяващите лампи мисля че бяха BUL82 слагал съм
в захранвания и работят много добре. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 23, 2005 15:12 Заглавие: |
|
|
| BUL381,но имат и диоди ЕС. |
|
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 23, 2005 16:10 Заглавие: |
|
|
| Сложи си BU508 ако и той изгори имаш проблем в захранването. |
|
|
 |
Elmech Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 23, 2005 18:43 Заглавие: |
|
|
| Аз съм пробвал BUT12 и работи с него . Сега при мен има един такъв ТВ с друг проблем- не тръгва захранването , сработва му някаква защита, а без ХО на товар лампи работи, ТХО смених, кондензатори по вторичните, ВО откачах, нищо не помогна и съм го оставил за момента. Виж дали държи 148 В за развивката, често и НЧУ не издържа и товари, там са +_ 16 В |
|
|
 |
Chelsea_69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 23, 2005 19:39 Заглавие: Re: BUT18 |
|
|
| grishan написа: | Има в енергоспестяващите лампи мисля че бяха BUL82 слагал съм
в захранвания и работят много добре. |
Гаранция!!! |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 23, 2005 21:13 Заглавие: С какъв транзистор да се замени BUT18 |
|
|
| Коцев,уж си от стара коза яре,дори и синджира понесе,а пък задаваш новобрански въпроси.Сложи оригинален,братко,ако еветуално ти е останал,защото жълтурковците,или по-точно Термитите,започнаха да ги правят на външен вид като оригинални.Като ти предложат в магазина транзистор за левче,купи още едно,разцепи корпусаи като видиш кристал,като една карафица-разцепи и мутрата на продавача,защото в оригиналния колектора,кристала или каквото и да е,заема 80% от съдържанието на корпуса.Дори прехвалените MJ18004-008 вече ги произвеждат марсианците от онзи-другия континент......същото менте.То и ориза им е същия боклук,добре,че нямат кози,защото ще смениш и сестенцията от долу. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 23, 2005 23:13 Заглавие: |
|
|
Досега съм изгорил три броя ВУТ18 с открит корпус поставени върху керамична плочка.Набедих я нея че не отдава топлината.Купих и изгорих две бройки ВУТ 18 с изолиран корпус.Те горките гърмят още със самото включване.Сложих ВУТ11 от едно Филипсово шаси то държи но също грее много което показва че имам и дефект някъде но пък вчера го бях пуснал и работи около 2часа и клиента го взе от масата както работеше но тази сутрин ми го донесе че работил само половин час у тях.Ще се опитам утре и в събота да предприема нещо но се омутах като пиле в кълчища все едни такива ми дойдоха тази седмица да ти е драго да се ядосваш Дори нямам време да си помечтая и за срещата в Хисаря  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
|