| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
smoukyto Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2012 14:59 Заглавие: електромер който отчита само нощна |
|
|
| здравейте. проблемът е такъв че електромерът ми отчита през ноща нощната енергия а през деня колкото и да се върти данните непомръдват. Та въпросът ми е има ли как да разбера какво съм навъртял като киловати през деня? И изобщо щом не отчита енергото могат ли да разберат колко киловата е навъртяно? Електромерът ми е от старите. Или има ли начин да съм с два елктромера и дневната да се навърта на другия електромер? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pilgrim Опитен потребител

Регистриран на: 24 Яну 2007 Мнения: 347 Местожителство: wild,wild world
|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2012 15:53 Заглавие: |
|
|
Пич, ти си нещастен защото не знаеш колко си щастлив!  _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп. |
|
|
 |
smoukyto Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2012 15:58 Заглавие: |
|
|
аз съм щастлив в момента но се притеснявам да не стана нещастен като отида да си платя сметката  |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2012 16:35 Заглавие: |
|
|
| В трафопоста има балансов електромер който отчита цялата изразходена енергия . Като сумират енергията от малките електромери , и видят че има разлика с балансовия електромер , ще почнат да чоплят от къде идва разликата и накрая ще стигнат до твоя електромер. |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2012 16:41 Заглавие: |
|
|
Електромера ти с два брояча ли е? Ако да значи е двойнотарифен, ако не значи няма втора тарифа. Най-вероятно ти е повреден часовника, който го превключва от дневна на нощна тарифа. Виж си часовника дали работи. Комутацията става, като се подава фаза на едно реле, което превключва броячите. Ако си в час лесно може да се измери къде ти е проблема. Може и в самия електромер да е повредата. Така или иначе като разберат, че в един момент не ти работи правилно ел.мера може и да ти надпишат сметка. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
smoukyto Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2012 16:51 Заглавие: |
|
|
| Да с два брояча е. А часовника е отделен и на другите електромери им се сменя дневната и нощната. |
|
|
 |
smoukyto Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2012 17:08 Заглавие: |
|
|
| а мисълта ми е дали могат да разберат точно колко съм изразходил и после да си ги платя? то е ясно че рано или късно ще разберат но докато разберат...... |
|
|
 |
chikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2012 17:34 Заглавие: |
|
|
В този случай вариантите са три.
1-Когато часовника подаде сигнал на електромера той включва на нощна тарифа и котвата която се вижда от пред показва(нощна)-намира се между двете тарифи от дясната им страна.Тогава е-ра отчита нощна.Сутрин след 6 часа отпада сигнала от часовника и е-ра се връща на дневна.Ако часовника е спрял през ноща котвата остава на нощна.това ти е първи вариант.
2-Когато часовника спре сигнала към е-ра котвата трябва да падне на дневна но много често остава на нощна -тогава цялата ти енергия е само нощна.
3-В много случаи котвата остава на междинно положение тогава ти печелиш защото дневната енергия не се отчита.  _________________ Only The Best Is Good Enough! |
|
|
 |
smoukyto Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2012 17:41 Заглавие: |
|
|
| при мен е третия вариант, но с този балансов електромер взех да се плаша. да нестане така да си платя всичко с лихвите. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2012 17:44 Заглавие: |
|
|
| Най-вероятно има повреда в електромера. Енергото рано или късно ще го установят. Само да не вземат да те обвинят, че ти си го направил така. |
|
|
 |
|