|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
krokotam Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 14, 2012 18:48 Заглавие: Прост делител на ток в уред за мерене на кондензатори ? |
|
|
Взех си от Щатите прост уред за проверка на кондензатори до 1 микрофарад :
http://s1261.photobucket.com/albums/ii586/junklexl/Orbit%20CD-2/?action=view¤t=P2140008.jpg
Вход от мрежата към 2 резистора и един диод , следва крушка .
Лошото е че е за 115 Волта . Въпроса ми е сега мисля , че резисторите са 560 килоома дали ако им увелича съпротивлението двойно мога да ползвам уреда за нашата мрежа ? _________________ www.kondenzatori.com - сайт за продажба на кондензатори и електронни елементи . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 15, 2012 10:42 Заглавие: |
|
|
Направи ли ти впечатление за какви кондензатори е предназначен тестера?
Не знам колко си дал за този архаичен американски ######, но ако искаш нещо, което да ти върши работа отдели 50-100лв и си вземи уред за измерване на капацитет. Бонус ще спечелиш с него и измерване на индуктивност.
Това, което си показал е за кондензатора, който се слага на автомобилната "бобина" (всъщност автотрансформатор) за запалителната система. Там кондензаторът е високоволтов. 150V държи със сигурност. За 300 - не мога да гарантирам. "Показанието" на уреда е ориентировъчно. По него можеш да разбереш единствено дали кондензаторът е много зле или не е много зле.
Всякаква друга употреба, освен тази, за която е предназначен и то при мрежа 110VAC, е безсмислена.
П.С. Да не говорим, че не е разделен от мрежата и докато мига лампичката може и ти да светнеш  _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
lz1wvm Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 15, 2012 22:32 Заглавие: |
|
|
Дори не разбрах за какво е тази ламаринка
извинявам се за спама. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|