Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV Shivaki- няма stand-by режим?
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Българин
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Карлово

МнениеПуснато на: Пет Юни 24, 2005 19:16    Заглавие: TV Shivaki- няма stand-by режим? Отговорете с цитат

Здравейте,фенове! Реших да се допитам до вас,че не вдявам много от електрониката вкъщи.Проблема е с телевизор Shivaki,модел STV-208M4 MKII. При натискане на бутона за изгасяне от дистанционното(или от същия на телевизора),ти-ви-то спира да приема команди от където и да е.При натискане отново на бутона за пускане/спиране се появява номера на програмата и всичко е ОК. Гася го от бутона за stand by режим,но е неприятно всеки път да издава неприятния звук в началото след натискане на бутона за режима. Принципно не е много дразнещ проблема,въпроса е горе-долу колко money излиза поправката или ако остане така-дали ще последва нещо "по-така Sad ".
Дано съм обяснил правилно проблема.
Е,разчитам на вашата помощ,българи Very Happy !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bobitv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Юни 24, 2005 19:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Със сигурност имате проблем в захранващият блок на телевизора, който е довел и до дефекти във веригата за дистанционно изключване. По всяка вероятност белите ще стават по-голями,така че не се колебайте , ами по-скоро се обърнете към сервиз! Относно цената за ремонта , мисля ,че никой колега не би Ви отказал приблизително ориентировачна цена за услугата!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Пет Юни 24, 2005 19:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Според моите науки ти дори не го гасиш а той си остава да има високо.По добре е да го дадеш на сервиз да ти сменят транзисторите за гасенето и ти оправят захранването защото ще имаш още по големи последствия.Този ремонт според мен ще е около 25 максимум 30 лв в зависимост къде живееш българино. Wink
Българин
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 24, 2005 20:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря ви,пичове! Трогнат съм от съветите и вниманието. Изглежда ще се дават пари,нема начин.
Много сте надъхани и се кефя,ей! Обещавам да ви "тормозя" редовно в този форум Wink
Cool Cool Cool
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Пет Юни 24, 2005 20:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако нямате в Карлово сервиз то в Сопот има и то много стабилен.
GOSHO
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна - с.Тополи

МнениеПуснато на: Пет Юни 24, 2005 20:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Не го ползвай така!!! За да се получи този проблем най-вероятно са ти завишени напреженията от захранването , освен че могат да изгорят други неща, кинескопа си заминава по-бързо (заради повишеното отопление).
Върнете се в началото
stiyan stoikov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Юни 25, 2005 15:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Както казват колегите първо трябва да смениш елект.кондензатори в първичната и след това има два транзистора BUT11 и 2SA1013 провери ги и тях- по всяка вероятност и двата са дефектирали но първо оправи захранването
Върнете се в началото
Българин
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 25, 2005 23:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Мммда,благодаря ви отново. Дори се реших утре да отворя техниката и да поогледам.Намират ли се в нета данни за този телевизор-схеми,напрежения?Ако ги имам предполагам няма да питам за всяко дребно нещо(не че на мен ми пречи,ама за вас...).

Иначе сервизите са ми общо взето известни.Все пак г-н Коцев може да ми прати адреса на майсторите,ако желае,разбира се. Момента е малко особен за мен,а и телевизора не е нищо особено,така,че първо ще пробвам сам-обичам да човъркам из къщи-после ако е нужно ще тичам при сервиз.

И едно огромно БЛАГОДАРЯ за всички вас,спецове!!!
Върнете се в началото
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Съб Юни 25, 2005 23:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Българин написа:
Мммда,благодаря ви отново. Дори се реших утре да отворя техниката и да поогледам.Намират ли се в нета данни за този телевизор-схеми,напрежения?Ако ги имам предполагам няма да питам за всяко дребно нещо(не че на мен ми пречи,ама за вас...).

Иначе сервизите са ми общо взето известни.Все пак г-н Коцев може да ми прати адреса на майсторите,ако желае,разбира се. Момента е малко особен за мен,а и телевизора не е нищо особено,така,че първо ще пробвам сам-обичам да човъркам из къщи-после ако е нужно ще тичам при сервиз.

И едно огромно БЛАГОДАРЯ за всички вас,спецове!!!

Не искам да ставам пророк, но ми се струва, че трябва да решиш съдбата на телевизора още сега - дали да започнеш да го човъркаш сам, или да го занесеш на сервиз. Щото ако се направиш на майстор и не успееш, после едва ли ще има смисъл да го носиш на сервиз. То е ясно, че в сервиза ще ти го оправят (каквото и да си му сторил), но въпроса е дали след твоята намеса цената на ремонта ще те устройва.
Надявам се да разбираш какво искам да кажа........
Върнете се в началото
Българин
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 26, 2005 10:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Знам,че ще ме обвините за идеята ми.Но не забравяйте,че съм "българин"-майстор по всичко,разбира се с ваша помощ.Иначе нямам особени скрупули по отношение на телевизора.Досега ми е създавал няколко пъти проблеми и вече е на път да се сменя.И все пак момента е много неподходящ за мен,тъй че-почвам. Ако друго не мога,то поне да не развалям повече една техника го умея.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети