| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 23, 2012 20:48 Заглавие: Зарядно за 2200мач литиево-йонна батерия |
|
|
Търся изпитана схема за да си направя зарядно за литиево йонна батерия с капацитет 2200mAh. Чувал съм, че тези батерии гърмят като бомби ако не се зареждат правилно или се презареждат. Затова искам заряднот да следи заряда и да се изключва при заредена батерия. Батерията с която разполагам е Konnoc 3,7V 2200mAh 18650A _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
|
|
 |
yani kokas Опитен потребител

Регистриран на: 14 Юни 2006 Мнения: 326 Местожителство: Дупница/София/
|
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 24, 2012 0:34 Заглавие: |
|
|
Може и нещо такова, ако искаш да си го събереш:
При теб ще отпадне третата LM-ка и ще се наложи да вдигнеш малко резисторите по 0,9Ω за да намалиш малко тока.И първо с тримера си регулирай изходното до малко под 4,2v.
LM-ките греят доста и искат добро охлаждане.Не са най подходящите за зареждане на li_ion батерии.Ама каквото има под ръка. |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 24, 2012 8:04 Заглавие: |
|
|
Благодаря за предложенията. Може би наистина ще си го поръчам от деала, но докато дойде ще трябва да си направя нещо. Мисля, че имам под ръка 2-3 лмки и 431 тях ги сменям често по импулсни разни. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
|