| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Kacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 26, 2012 13:42 Заглавие: Как се развеждаме с мобилния оператор? |
|
|
Здравейте!Как се разделяме с GSM оператора(в случая М-тел)Ходих до офиса ,но нищо точно и ясно не ми казаха и аз се отказах да говоря със служителя,че ми стана нервно.Искам да прекратя договора който изтича след месец и нещо.Казаха ми,че вече не се подновява автоматично,и да дойда по-късно.Ще ме нае*ат ли ако закъснея с 1-месечното предизвестие,или още една година договор ще имам като заварено положение?Какво става ако спра да им ползвам услугите,съответно да им плащам таксата?Ако някой запознат ми отговори,ще съм много благодарна. _________________ [email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Фев 26, 2012 15:45 Заглавие: |
|
|
Като ти остава месец подаваш предизвестие.На следващия отиваш и потвърждаваш.И след N-та дата вече нямаш никакви взаимоотношения с оператора.Изчистваш си всички плащания за периодите-включително и остатъците за последния месец(може и да не е цял),което ще ти дойде на другия месец,когато вече няма да ползваш услугите му. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Фев 26, 2012 17:01 Заглавие: |
|
|
Като НЕ могат да ти обяснят служителите по искай да се видиш с шефа на офиса, ако това не помогне отиваш в друг офис и пак! Моя съвет е да подадеш едномесечно предизвестие не зависимо какво са ти казали. Опита ми показва, че те нарочно или просто са много кухи и не знаят какво правят там но подвеждат клиента (НЕ визирам само въпросния оператор тъй като често имам вземане даване с доста от тях). Казваш им в прав текст искам да прекратя всякакви отношения с тях.
Трябва да си отстояваме правата защото иначе ще продължават да се подиграват с нас ще си правят парите, а ние ще си мрънкаме и ще мизерстваме. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 26, 2012 17:43 Заглавие: |
|
|
Според промените в закона след изтичането си договорът става безсрочен,т.е. оставаш на сегашната тарифа за неопределено време. Едномесечното предупреждение се дава за да не ти начислят в сметката такса за следващия месец. Тук вероятно е тънкия момент,да се обадиш в деня на засичане на сметката ти. Ако в офиса ти правят въртели,звъниш на оператор и толкова. След като разговорите с оператор се записват,едва ли би трябвало да имаш проблеми. Аз си мисля,че и с писмена молба до отдел клиенти на съответния оператор могат да се получат нещата-пускаш я с обратна разписка и няма как тогава да увъртат. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 26, 2012 20:58 Заглавие: |
|
|
Обезателно си спази месечното предизвестие. М-тел тарикатеят и за старите договори, подписани преди да влезе в сила отпадането на автоматичното преподписване, не признават, че клаузата отпада. Ако сега не им пуснеш, трябва да преподпишеш още един поне едногодишен договор наново, за да отпадне автоматичното подновяване. Това от личен опит отпреди месец-два.
Само Вивател признават (това го четох, не съм сигурен), че и за старите договори няма да държат на клаузата за автоматично подновяване. |
|
|
 |
georg77 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 26, 2012 21:29 Заглавие: |
|
|
Едномесечното предупреждение отпадна при всички оператори.Не е нужно да чакаш 1 месец преди изтичането на договора и чак тогава да действаш .Т.е даваш едномесечно предизвестие когато си искаш и ползваш услугите им само още един месец.Ако още увъртат просто не им плащаш нищо повече и ги чакай в съда ще изкараш добри кинти .Вервай ми.Трябва с рогата иначе почват да се катерят по....  |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 26, 2012 22:06 Заглавие: |
|
|
Пускай си предизвестия и си искай входния номер.
Няма да успееш да събереш 3 броя. _________________ http://www.zahranvane.com |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 28, 2012 13:51 Заглавие: |
|
|
Тарикатеят,ако си подвиеш опашката! Всички договори,които са изтекли след 01.01.2012 или предстои да изтекат не могат да бъдат преподписани автоматично за нов едно или двугодишен период! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 28, 2012 15:04 Заглавие: |
|
|
Напротив, това влезна в сила от април миналата година още. _________________ http://www.zahranvane.com |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 28, 2012 21:50 Заглавие: |
|
|
Нека Kacho да каже какво е станало. Да сме живи и здрави, след месец ще разберем  |
|
|
 |
|