| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
peeter Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 20, 2012 23:05 Заглавие: курсов проект - Източник на постоянно напрежение |
|
|
Здравейте,Може да не е тука мястото за тази тема,но имам нужда от помощ.Имам да правя курсов проект по Токозахранващи устройства на тема "Източник на постоянно напрежение"- с изходни данни Изходно напрежение=5V,товарен ток =15А , пулсации на изхода на източника = 15mV.Itmax=15,9 A. Няой да знае как се изчислява коефициента на пулсации на входното напрежение при тези ддани.
Благодаря предварително!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 20, 2012 23:20 Заглавие: |
|
|
Мястото е над учебниците
Не си написал трансформаторно или импулсно ще е захранването. И какво си направил до момента.
Потърси "Ръководство за проектиране на токозахранващи устройства" |
|
|
 |
peeter Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 20, 2012 23:25 Заглавие: |
|
|
траснформаторно е :230 V/50 hz .Прочетох ама никъде не намерих, затова тук писах
Имам го пред мен ръководството,но там е дадено коефициент на пулсации на входното напрежение а при мен е на изхода. И това ми спира работата. |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 20, 2012 23:32 Заглавие: За пулсацийте |
|
|
| При тези входни данни не е нужно да се изчислява Кп на входното напрежение - той е даден в заданието 220V/50Hz |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
|
|
 |
peeter Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 20, 2012 23:36 Заглавие: |
|
|
| да да видях + - 10% нали това е?? |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 20, 2012 23:51 Заглавие: ? |
|
|
| Кп не може да бъде отрицателна величина, знаеш ли принципно какво е това като параметър? Отвори ли изобщо лекция или учебник преди да питаш тук? |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 21, 2012 0:49 Заглавие: |
|
|
Това няма как да стане трансформаторно освен на теория. При 15А консумация да докараш 15mV пулсация няма как да стане на 50Hz мрежа, освен ако кондензаторът не е с обем на варел, само че не знам да произвеждат такива.
Ползвай за подсказка импулсно захранване за компютър.
А ако е само теоретично - всичките необходими формули ги има в учебника ти. Сядай си на задника и чети. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 21, 2012 9:59 Заглавие: |
|
|
| Филипов написа: | | Това няма как да стане трансформаторно освен на теория. При 15А консумация да докараш 15mV пулсация няма как да стане на 50Hz мрежа, освен ако кондензаторът не е с обем на варел, само че не знам да произвеждат такива.... |
Филипов, то за трансформаторно - трансформаторно е. За пулсациите - такива ги искат. Уловката е, че захранването трябва да включва в себе си линеен регулатор, който повишава глобалното затопляне.
Кп на изхода на линейния регулатор зависи от Кп на входа му и коефициента на стабилизация на регулатора. Подбора на Кп на входа на линейния е компромис между размера на кондензатора, фактора на мощност от мрежата (който на тебе не ти искат, така че можеш да пренебрегнеш) и мощността която ще се отделя върху радиаторите на регулиращия елемент(и). Разумно число е между 5 и 10%. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 21, 2012 11:00 Заглавие: |
|
|
| tropper, това разумно число на пулсациите довежда до кондензатор между 100 000uF и 250 000uF за напрежение преди стабилизатора 10V, и то при нулевo ESR на кондензатора (-ите) . Бая идва май... |
|
|
 |
|