| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pchelata Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 14, 2012 10:49 Заглавие: авто панел JVC |
|
|
Здравейте,имам следния проблем с панела на CD-то.Самата букса на панела (ако мога така да я нарека),която контактува с основата вече самите пластинки са се захабили и не дават добър контакт.Чистил съм ги със спирт,но без резултат.Мисълта ми е мога ли да сменя цялата букса или ще трябва да се прави нещо друго.
Марката е JVC,модела е KD-G541 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
chavdar68 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 14, 2012 11:34 Заглавие: ..... |
|
|
И какво прави , прекъсва при натискане или ?
По вероятно е да са се поохлабили пластините на конектора който е на лицевата част и дънната платка .
Огледай и за студени спойки на същия конектор към дъното . |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Мар 14, 2012 11:52 Заглавие: |
|
|
Ами какво прави,често самия панел гасне,губят се част от символите.Даже незнам дали и това е свързано с панела,но когато го усиля малко повече(демек нормално,не да гърми),самия панел започва да премигва все едно не му достига ток и забива.Даже тва става и при не усилена музика.Трябва примерно да включа и изключа плафона за да се оправи касетофона.И след малко пак същото.Отварял съм дъното но никъде не видях да има проблем.Мерил съм токовете до касетофона всичко е в норма.Алтернатора също си зарежа както трябва.
Ако примерно със един поялник леко калайдисам пластинките на панела дали ще стане? |
|
|
 |
lusi blazev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 14, 2012 12:03 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Трябва примерно да включа и изключа плафона за да се оправи касетофона. |
Сигурен ли си , че си го свързал правилно към колата ? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Мар 14, 2012 12:12 Заглавие: |
|
|
Касетофона е на няколко години вече,и преди си работеше нормално.А и когато си купувах колата тя си имаше евро букса,аз само съм поставил касетофона.
Едит:
Преди малко изчистих обилно със спирт буксата на панела,и след пробата всичко си работеше идеално.Усилен докрай нито прекъсва,нито се губеха символи от дисплея.Предполагам че решението ще е кратковременно,за това се замислям дали да не пробвам да калайдисам пластинките на буксата? |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Мар 14, 2012 13:31 Заглавие: |
|
|
| pchelata написа: | | .... да калайдисам пластинките на буксата? |
Само това неправи Пластините се чистят със четка със стъклени влакна.Скока до сервиз ще ти спести много грешни твои намеси. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и.
Последната промяна е направена от bai_tishan на Сря Мар 14, 2012 15:10; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Мар 14, 2012 13:36 Заглавие: |
|
|
Не е проблем да си купя такава четка,разбира се ако се намират лесно.Само със четката ли се чисти,или се слага и някакво "мазило"?
Едит:
Преди малко се връщам от Pan Service,за съжаление ми казаха че не могат с нищо да ми помогнат.Казаха ми да продължавам да си го чистя със спирт докато може. |
|
|
 |
|