|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 11, 2012 18:38 Заглавие: Повреда, която ми отне 24 часа :cry: |
|
|
Седнах да поотморя и рекох да опиша поредното приключение с иначе така обичните ни шасита 11AK30 - може да е от полза на някого. Това е NEO TV-2115TX/ 11AK30-A14 - с транзисторни R-G-B усилватели на платка кинескоп. Дойде с признаци- няма картина и при пускане припуква и после се появява звук. Така и не разбрах точно ситуацията, но се оказа пробил ВВолтов кабел - беше и долепен до откл. с-ма. Като го отдалечих картината дойде, от кабела леко съска и искри- видях и къде точно, но нямаше и червен цвят. Платката на киното е със SMD елементи и въпреки, че не изглеждаше близо до искренето, имаше доста поражения. Затова реших и я смених с такава от другия вид - с ИС TDA6107Q. Дотук добре- изолирах пробива, монтирах платката и уж ОК, но по едно време нещо като, че припука и картината стана със силен снеговалеж - рекох прескочи явно пак искра и сега пък тунера отиде. Сменям с два подобни - EWT-5V3K2-EW и CTT5045E и тук идва странното- щом ги сложа вертикалния размер се свива, менюто става на английски (иначе може да се промени) и в менюто е само UHF, като не може да се променя! Същите тунери на едно BEKO нямат проблем. Иначе с тунера от въпросното BEKO, който е Philips UV1316 телевизора заработи, но пак със снеговалеж - установих, че AGC е ниско и уж мерещото се правилно R202 се оказа недобре запоено- как така се разпои не разбрах, но странно е и това, че в дъмпа се оказа и неправилна настройка - нямаше прием на UHF. И понеже в мануала, който имам се оказа, че липсва как трябв да е BS3 - бита за UHF, аз по логика преправих стойността от 00001000 на 00000100 и заработи.
Не съм търсил друг мануал да видя така ли трябва да е за Philips-ов тунер. По- късно ще потърся. Та това ме озадачи най- много- защо дъмпа с ония два тунера си променя сам настройките. Иначе и двата на BEKO- то работят- даже си го оставих с тунера от NEO- то- работи си безупречно при която и да е настройка в сервизното меню на BEKO- то. _________________ All Rights Reserved |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 11, 2012 23:25 Заглавие: Re: Повреда, която ми отне 24 часа :cry: |
|
|
| ivankrivodol написа: | | в мануала, който имам се оказа, че липсва как трябв да е BS3 | Ето ти BS3 и контролния байт СВ. | ivankrivodol написа: | | защо дъмпа с ония два тунера си променя сам настройките. | Ако паметта е читава, тунера не може да промени записите в дъмпа. Но ако е дала фира, тогава някои от настройките, например на междинната (AFC, AGC) се правят автоматично от софтуера на процесора. | ivankrivodol написа: | при пускане припуква и после се появява звук...
припука и картината стана със силен снеговалеж...
сега пък тунера отиде...
вертикалния размер се свива...
менюто става на английски...
установих, че AGC е ниско...
в дъмпа се оказа и неправилна настройка - нямаше прием на UHF... | Това значи, че паметта е дала фира от високото и трябва да я смениш  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|