Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Замяна на кинескопи

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
RM
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 31, 2012 11:30    Заглавие: Замяна на кинескопи Отговорете с цитат

Замяна на Стъкло от SONY KV2185MT (G3E Chassis) с A51JUX71X и DY B3A20 на SONY KV-M2100K (BE-2A Chassis) с A51JUX51X и DY BGD0739
Стъклата съм ги заменил, като ситуацията е следната. Имам OSD с тъмен екран без обратен ход на лъча, като за геометрията не мога да прецена. Звука не знам как е защото съм изрязал крайното стъпало след ремеонт на импулсното (STR54041 като в момента е 140V-SB и 135V в натоварен).Тъи като не съм правил подобна операция, имам няколко въпроса.
1-Има съществени разлики в организацията на Отклонителните системи (DY), като например, най-съществената е че едната е с последователно вързани H.DY а другата паралелно. Според мен проблема е решим, поради почти еднаквите схемни решения на управлението им (но има разлики).
2- Поради неестествено греене на 2SD1878-CA на H-OUT (BU508AS2 -беше заминал) бързо си замина и едно BU2525DF. Предполагам че има разлики в индуктивностите на двете отклонителни системи, и оттам не добро съгласуване м/у диодния модулатор с кондензаторите и H.DY . Така ли е?
3- Не ми се разменят отклонителните системи , щото не съм правил подобно нещо, а и мисля че ща съсипя и здравия кинескоп. Ако все пак ги сменя, лесно ли ще сходя лъчите, и ще си дойде ли всичко на място Laughing.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Съб Мар 31, 2012 11:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Пиши колко ома са. Ако се различават значително по-лесно е да се сменят бобините.Със сходимости и чистота на цвета обикновено няма проблеми.

Каквото и да е, първо се пускат на понижено напрежение (през лампа) и се оправя ширината на импулса в колектора на крайния.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
RM
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 31, 2012 11:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Старата е 1,7ома, новата е 1,1ома. Различават се много.
Предполагам следва замяна на отклонителните системи.
Имам още няколко въпроса. От средната (Зеления) ли пушка се започва с настройките ... или има ли някъде описание как е процедурата.
...
Смених отклонителната система. Краиния транзистор (BU2520DF) H-OUT , едва се усеща че е топъл, Картината и геометрията е перфектна(въпреки че не съм пипал нищо по магнитните пръстени). Импулса на колектора е широк 17uS(микро секунди в основата) и около 56uS от началата. Не можах да намеря инфо колко трябва да е Question Question Question
Предполагам че ако му пусна цветните полета, и решетката може да се намери кусур ... но ми се драйфа от него вече. Mad Mad Mad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Съб Мар 31, 2012 19:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Я първо си калибровай осцилоскопа.

Учудвам се че не се знаят елементарни работи. Ако знаеш редова честота - 15625Hz се смята целия ред - 64 микросекунди. Толкова са и закъснителните линии на цвета.

От тези 64 обратния ход е около 11,5 до 12. Останалите 52 са правия ход. Проста сметка - енергията натрупана през правия се разрежда през обратния - площта под съответните трябва да е еднаква. Та правия (52) по +B трябва да ти дадеплощта на кривата на колекторния импулс. Като е по-малка ширината съответно скача размахът за да остане площта постоянна. А размахът се умножава и е пропорционаленна високото. Ако е по-широк то високото пада и съответно хоризонталният размер се увеличава. Сещай се сам защо.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети