Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

sony CDX L380X предусилвател

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
lubomirov89
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 18, 2011 13:28    Заглавие: sony CDX L380X предусилвател Отговорете с цитат

Добър ден на всички,нов съм във форума.Искам да си направя ЦД-то с УСБ,като за целта мисля да използвам ФМ трансмитер.Ще съм ви много благодарен,ако някои ми обясни къде е предусилвателя на цд-то и каде трябва да свържа изхода на за звук от трансмитера!Ще съм много благодарен ако имате възможност да ми пратите схемата.Благодаря ви предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 18, 2011 17:21    Заглавие: Re: sony CDX L380X предусилвател Отговорете с цитат

lubomirov89 написа:
..мисля да използвам ФМ трансмитер.

, -който се настройва и излъчва на някоя свободна от други сигнали честота между 88-108Mhz . Твойто радио > ЦД CDX-L380X трябва да прихване тази честота и си слушаш до скъсване ....
Това е "схемата" Very Happy /до тук/
Върнете се в началото
lusi blazev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Свищов

МнениеПуснато на: Чет Авг 18, 2011 23:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Емо, не го обезсърчавай. Нека се поизмъчи малко. Ето му малко инфо как го правят за CAR 400 PHFILIPS. http://www.vectra-club.ru/forum/viewtopic.php?f=16&t=105280
Върнете се в началото
stefp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Авг 19, 2011 8:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Ей тук -> http://elektrotanya.com/sony_cdx-l380x.pdf/download.html ,има схема (сервизно) Smile
Върнете се в началото
lubomirov89
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 19, 2011 10:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз искам да премахна тези смущения които се получават,затова искам да направя така Smile По принцип не съм запознат с електрониката много,но имам голям мерак да се науча,защото ми е много интересно.
Върнете се в началото
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 19, 2011 11:51    Заглавие: Отговорете с цитат

lusi blazev, Напротив! Даже и "-> на сервиз" не обичам да пращам Very Happy Много ти благодаря за линка. Не бях се замислял до сега за това новаторство в старите бараки
stefp, описанието си го имаме и при нас Wink
lubomirov89, Мераците са едно, възможностите съвсем друго. Но ти желая успех, щом така става... Very Happy
Уточни новото устройство ще се добавя ли ? или ще се използва на мястото на CD-то ?
Цитат:
каде трябва да свържа изхода на за звук от трансмитера ?

По интересно е кога и от къде ще вземе захранващо напрежение Wink
Върнете се в началото
lubomirov89
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 02, 2012 16:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Колеги като видях,че никой не ми беше отговорил конкретно и се бях отказал.Обаче оня ден се ядосах от гадните смущения и ще се помъча да си го направя.Първо самият трансмитер работи на 5в. има си отделна платка която намалява напрежението,и от там пак ще си се захранва трансмитера.Отворих си сидито и махнах цялата механика на самото сиди и сега търся каде е предусилвателя на сидито в режим на CD възпроизвеждане.Гледал съм темата за кар 400 но немога да се ориентирам по моето ЦД (платката).Много ще съм благодарен на някои ако може да ми каже номерата на кондензаторите към които трябва да се свърже сигнала от трансмитера.
Върнете се в началото
lubomirov89
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 04, 2012 20:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Kолеги няма ли кои да ми помогне ?
Върнете се в началото
lusi blazev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Свищов

МнениеПуснато на: Сря Апр 04, 2012 21:33    Заглавие: Отговорете с цитат

По-нагоре ти дадоха линк към сервизното за твоето радио. Разбира се, че платката му не е като на CAR400. Ако не можеш да четеш схеми и не знаеш от коя страна де държи поялника, и господ не може да ти помогне. Колкото и гадно да звучи, в такива случаи е по-добре да си платиш на някой, който знае и може да ти го направи. Съвета ми е да го направиш това последното, иначе рискуваш да си утрепеш радиото. Wink
Върнете се в началото
lubomirov89
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 04, 2012 22:10    Заглавие: Отговорете с цитат

lusi blazev написа:
По-нагоре ти дадоха линк към сервизното за твоето радио. Разбира се, че платката му не е като на CAR400. Ако не можеш да четеш схеми и не знаеш от коя страна де държи поялника, и господ не може да ти помогне. Колкото и гадно да звучи, в такива случаи е по-добре да си платиш на някой, който знае и може да ти го направи. Съвета ми е да го направиш това последното, иначе рискуваш да си утрепеш радиото. Wink

Колега аз знам как се хваща поялника.А аз да попитам защо е този форум след като някои има въпрос и попита и почват такива като тебе да философстват колко са зле другите.С каква цел е този форум след като само храните...........Как може един човек да се научи на нещо като няма кои да му обясни.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети