| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Zaganza Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 14, 2012 9:56 Заглавие: TV Samsung LE-32D450 шум |
|
|
| При появата на субтитри(от ефирните тв канали..) или като цяло - ярки светли цветове в долната част на екрана(а може би и като цяло на целия екран?), се появява високочестотен бучащ шум, който изчезва при преустановяването им. Това е проблем, който съм забелязвал и при други телевизори(вкл. Велико Търново 84'), поради което въпроса ми е по-скоро фундаментално на какво се дължи това, а не дали специално моя телевизор се нуждае от ремонт. Благодаря ви! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 14, 2012 10:34 Заглавие: |
|
|
Със някакъв външен цифров приемник с аналогов кабел за връзка ли го гледаш тоя ТВ?
Ако да - купи си по-хубав (дебел) кабел. Заради наситения видео сигнал (при бял цвят) се вдига потенциала на масата, която е обща и за видеото и за аудиото, и в аудиото се появява брум. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Апр 14, 2012 13:55 Заглавие: |
|
|
Дааа и на тв нео го има това.. а иначе на велико търново като сложихме МЧУ със ПАВ филтър тогава се получаваше. Та мисълта ми е нещо по междинната честота изкривява сигнала и бълва хармоници на 5.5 и 6.5 MHz и влиза във звуковия канал.  |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 16, 2012 13:57 Заглавие: Re: TV Samsung LE-32D450 шум |
|
|
| Zaganza написа: | | При появата на субтитри ... се появява високочестотен бучащ шум | Това си е обикновена повреда в МЧУ-то на звука, която не зависи от телевизора дали е Самсунг или ВТ84 | Zaganza написа: | | въпроса ми е по-скоро фундаментално на какво се дължи това | Погледнато фундаментално това се дължи на едно от трите у-ва:
1. Телевизора
2. Приемника на кабеларката
3. Задмониторното устройство, което борави с горните два пулта.
Кое от трите у-ва се нуждае от ремонт (или ще се гледа с бучащ шум), зависи само от третото у-во
ПП. Със сигурност повредата не зависи от дебелината и посоката на кабела | tropper написа: | | купи си по-хубав (дебел) кабел | За дебелината на тоя кабел си има научна разработка на Ловешката академия: | Коцев написа: | [quoteВидеосигнала като срещне товар по пътя и къса пътечките като косми][/quоte]
Кво пък толкова ти е чудно бре ??? Ми ако е даден контраста до край и яркоста до край то знаеш ли какъв силен сигнал идва на скарта . Шъ скъса не само пътечката ами и чудо шъ стане .  |
|
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 16, 2012 14:06 Заглавие: |
|
|
| tropper написа: | | ... Заради наситения видео сигнал (при бял цвят) се вдига потенциала на масата, която е обща и за видеото и за аудиото, и в аудиото се появява брум. | Евала!!!  |
|
|
 |
|