Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

LG-mod. LAFINION-72 проблем ABL

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
emo-evropa
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Апр 12, 2012 11:57    Заглавие: LG-mod. LAFINION-72 проблем ABL Отговорете с цитат

Телевизора е 29'' 100 Hz със шаси MC-035A/B. Дойде със адски много разфокусиран образ и сходимости. Първо извадих двата фокусиращи кабела от цокъла на кинескопа и визуално установих, че има напрежение/ не съм го мерил/ регулираше се, но в много малки граници. След като ги върнах на мястото им вдигнах скрина- тогава изцърка и се подпали R430, което е последователно на веригата за АБЛ. След това съпротивление имах окъсили диод и кондезатор, смених и трите елемента, но при запускане същото съпротивление се пали веднага. Дали имам пробив в тхо-то, което е 6174V-6010A. A по АБЛ късо нямам поне на мерене. ще ми се да го докарам поне в предишното му състояние. ???
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Апр 12, 2012 12:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Очевидно по въпросната верига няма откъде другъде какво да придойде че да подпали резистора освен от едно място.А и по принцип си им е редовна болест.Имам на склад такова тхо-цената ти е на лични.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
emo-evropa
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Апр 19, 2012 15:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Да излезе тхо взех от един колега 6110D, но образа ми е леко разширен по хоризонтала. Знаете ли как се влиза в сервизен режим ? На процесорната платка единственият чип. на който мога да прочета надписа е SDA6001 B12 ? Дистанционното е 6710V00125A.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Апр 19, 2012 15:44    Заглавие: Отговорете с цитат

emo-evropa написа:
образа ми е леко разширен по хоризонтала.

Няма да ти помогне сервизния режим.Постави една индуктивност последователно на хор.развивка ,горе на купонга на ОС ,на червената /по дебелата/жица или в колектора на крайния транзистор на тхо промени леко стойноста на кондензатора .Всичко това ако на E/W корекцията всичко и е наред а тхо то е причината за по големия размер.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети