| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 12, 2012 11:57 Заглавие: LG-mod. LAFINION-72 проблем ABL |
|
|
| Телевизора е 29'' 100 Hz със шаси MC-035A/B. Дойде със адски много разфокусиран образ и сходимости. Първо извадих двата фокусиращи кабела от цокъла на кинескопа и визуално установих, че има напрежение/ не съм го мерил/ регулираше се, но в много малки граници. След като ги върнах на мястото им вдигнах скрина- тогава изцърка и се подпали R430, което е последователно на веригата за АБЛ. След това съпротивление имах окъсили диод и кондезатор, смених и трите елемента, но при запускане същото съпротивление се пали веднага. Дали имам пробив в тхо-то, което е 6174V-6010A. A по АБЛ късо нямам поне на мерене. ще ми се да го докарам поне в предишното му състояние. ??? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 12, 2012 12:34 Заглавие: |
|
|
Очевидно по въпросната верига няма откъде другъде какво да придойде че да подпали резистора освен от едно място.А и по принцип си им е редовна болест.Имам на склад такова тхо-цената ти е на лични. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2012 15:06 Заглавие: |
|
|
| Да излезе тхо взех от един колега 6110D, но образа ми е леко разширен по хоризонтала. Знаете ли как се влиза в сервизен режим ? На процесорната платка единственият чип. на който мога да прочета надписа е SDA6001 B12 ? Дистанционното е 6710V00125A. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2012 15:44 Заглавие: |
|
|
| emo-evropa написа: | | образа ми е леко разширен по хоризонтала. |
Няма да ти помогне сервизния режим.Постави една индуктивност последователно на хор.развивка ,горе на купонга на ОС ,на червената /по дебелата/жица или в колектора на крайния транзистор на тхо промени леко стойноста на кондензатора .Всичко това ако на E/W корекцията всичко и е наред а тхо то е причината за по големия размер. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
|