|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2012 8:52 Заглавие: P5NSLI не тръгва |
|
|
Привет на всички. Искам да се опитам да разбера какво му е на това асуско P5NSLI дъно. Макар, че вече пуснах тема да търся друго. При натискане на бутона дъното тръгва, завърта перките, но видеокартата не тръгва. При задържане на бутона си спира нормално. Пробвал съм ресет с вадене на батерията и и зчакване не става, местих видеокартата на другия слот, платчицата е в режим сингъл. Видеокартата и процесора, който е селерон на 2,4Гхц са пробвани и работят. Рамта е 3 плочки пробвах всякакви варианти с нея, но нямам къде да я тествам, не вярвам и трите плочки да са изгорели. Предполагам, че чипсета е повреден, който е н-форс. Мога ли да направя някакви замервания и какви точно. Имам тестер и осцилоскоп до 300Мгх. Колко волта трябва да захранват чипсета, поне напреженията мога да замеря. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
petromaniq66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 20, 2012 18:39 Заглавие: |
|
|
| Поне кажи какво измерваш на захранването на чипсета - има ли, няма ли? Какъв модел е? Повечето са на 1,5V. Процесора, рама също храни ли се. |
|
|
 |
ko-pach Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 20, 2012 19:22 Заглавие: |
|
|
А знае ли се какво е правено с дъното за да стигне до това положение (clock, overclock, bios flash .. etc)? Или: както си работеше и угасна
Махни изцяло всички плочки рам, включи и виж дали има звуков сигнал от спийкъра (говорителчето). Ако има нужда от външен спийкър - свържи го. Ако няма звукова индикация за липса на рам, започвай замерването .. с боб  _________________ Electronic circuits |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 21, 2012 0:32 Заглавие: |
|
|
Ясно, ще го замерваме с боб значи. Казаха ми,че както си е работило и е угаснало. На чипсета отиват 1,5В, на проца също има 1,7. На рамта също отива напрежение. Няма звуков сигнал изобщо и това ме притеснява, пробвах и с външен спикар все тая. Но и аз мисля, че чипсета е отишъл. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
ko-pach Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 21, 2012 2:12 Заглавие: |
|
|
| shri написа: | | ... Но и аз мисля, че чипсета е отишъл. |
Възможно е, ако си сигурен на 100%, че BIOS е работещ. Аз също бих заменил текущото с работещо друго, имайки предвид цената на второто и времето за констатиране на проблема при първото.  _________________ Electronic circuits |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|