| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 23, 2012 19:42 Заглавие: Електрическа детска кола-възможости |
|
|
Днеска ме " поканиха" на електрическа детска кола произведена в някоя "дръпната" страна и донесена от Германия.Състоянието и беше -всички кабели разкачени.Състава и е от два електродвигателя с редуктори, задвижващи задните колела , два педала управляващи бутони-единия бутон с две превключващи групи ,контактен ключ, два ключа с по два превключващи контакта и два акумулатора единия 10 а другия 12 Ah!!!!!!!!!! Дали е било оригинално така не зная.Полюсите и на двата са изведени на букса с 4 извода като от нея си личи че единия не се използва-съдя по кабелния сноп.Също има фарове и задни светлини че е клаксон дори. Има си и оригинален кабелен сноп тук таме със скъсани кабелни обувки и стапяния от предишния майстор. Направих я да върви напред и назад
,но ме дразни че останаха неизползвани изводи по контактите , а ми се иска да го възстановя както е било заводски.И така въпросите ми са
1 Какви възможности имат тези електромобилчета?
2 Защо акумулаторите са два?
3 От къде става зареждането на акумулаторите-какъв обикновенно е накрайника който се свързва към зарядното\ че и такова трябва да му търся\ и къде по корпуса на колата се монтира той? _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 23, 2012 19:56 Заглавие: |
|
|
Джип в мащаб едно съм гьотере По-късно ще кача и снимки _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 23, 2012 20:37 Заглавие: |
|
|
Ако акумулаторите са паралелно няма проблем да са с различни капацитети, тогава зареждането става с зарядно 14,4V към 3А, ако са 12V
Има много модификации с 6V акумулатори.
По спомени, когато върви напред трябва да светят фаровете, а като върви назад, да светят стоповете.
Виж на двигателя 6,12 или 24V пише.
И по-лесно на някоя крушка  _________________ http://www.zahranvane.com |
|
|
 |
gogo75 Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 23, 2012 21:44 Заглавие: |
|
|
Виждал съм само един подобен модел.Зарядното му било "откачаш изходния куплунг,закачаш зарядно",естествено сдало багажа та му пригодих един траф с 20Вт луничка за ограничител.
А относно 2-та акумулатора ме навежда на мисълта,че "джипа" е бил двускоростен.... |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
|
|
 |
|