| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milenjs Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 04, 2012 10:08 Заглавие: NEO TV1425 - бръмчи импулсния в дежурен |
|
|
Захранването е с 3-те транзистора + траф за 5-те в дежурен. Схемата е тази - http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=35367.
Дойде с пробил транзистор в захранването (2SD1710. След замяна си тръгна нормално, не грее но пък в дежурен трафа бръмчи. Сменен електролит на 350В, пробвах с по голям кондензатор в демпферната верига в колектора - без резултат.
Собственичката каза че не се е чувал да бръмчи но като я гледам нещо недочува та не е сигурно това.
Та да попитам - освен самия траф има ли друга причина да бръмчи в дежурен и как да се оправи евентуално (нямам такъв траф за проа) ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 04, 2012 15:55 Заглавие: |
|
|
Сменени са - бръмчи си все така  |
|
|
 |
takiev Опитен потребител

Регистриран на: 19 Мар 2006 Мнения: 1073 Местожителство: StaraZagora
|
Пуснато на: Пет Май 04, 2012 19:03 Заглавие: |
|
|
Ако осцилоскопа не показва нещо ,,необичайно'' по вторичните напрежения--по няколко капки секундно около ядрото и макарата са ми помагали няколко пъти // и не само на мен //. - на различни ТВ. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 04, 2012 21:28 Заглавие: |
|
|
Игра канколита и малко се намали бръмченето. Явно си е от трафа, така го издадох. Не е нещо фрапантно, мен ме дразни но клиентката не го чува  |
|
|
 |
|