| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Velkov Опитен потребител

Регистриран на: 25 Сеп 2007 Мнения: 235 Местожителство: София-ж.к.Люлин 3
|
Пуснато на: Чет Апр 26, 2012 18:33 Заглавие: Търся схема за реле регулатор на алтернатор на мотор |
|
|
Здравей те
Имам проблем с реле регулатора на алтернатора на скутер Suzuki бърман 250.Оргиналното изгоря напълно и реших да си направя ново,защото за втора употреба разни "бастуни" ми искат 120 лева Да не карам Мерцедес.Луди хора,ама както и да е !
Та значи.Търсих в нета за въпросното реле схема и попаднах на ето тези http://moto-electro.ru/forum/index.php?showtopic=10 Реших да направя шестата схема (от горе на долу) Купих всички елементи:трифазен грец на 35 ампера,тиристори модел BT151,ценер на 13 волта и съпротивления на 0,5W.И така направих си платка,налепих елементите,направих и алуминииева кутия и сложих тиристорите и греца на радятор.
След това го монтирах на мотора и включих мултицета да видя да ли ще зарежда ? След като запалих мотора,мултицета ми показа на акумолатора,че зарежда на 13,5v Мотора да е работил не повече от 10-15 минути и замериса на изгоряло от самоделното реле И не след дълго започна да грее много радятора и заминаха дата тиристора,направо се взривиха а пистите на платката се запалиха на двата въпросни тиристора
Много се нервирах,отиде ми труда на вятъра Прегледах да не съм допуснал някаде грешка,но не бях сгрешил никаде по платката.Защо така стана не ми е ясно
Според Вас въпросната шеста схема от горепосочения адрес имали някакви недостатъци,че така горят елементи
И ако не е добро решение,ще можете ли да ми предложите някаква схема която ще работи идеално без да загрява и да горят елементи
Извинявай те много,че ви занимавам с глупости ама не мога да намеря някаква изпитана схема,която 100% работи.
Благодаря Ви много предварително за вниманието  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sbirov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 26, 2012 18:47 Заглавие: |
|
|
А това видя ли го:
"... схемы, которые собирать не надо:" |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 26, 2012 19:06 Заглавие: За схемите |
|
|
Отгоре пише:
Так что я продолжаю показывать схемы, которые собирать не надо:
Преведено буквално значи:
Така че продължавам да показвам схеми, които не трябва да се правят! |
|
|
 |
Velkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 26, 2012 19:15 Заглавие: Re: За схемите |
|
|
Ауууу!!!Голям съм тапанар Еми така е като не дочитам подробно а само между редовете Грешката си е моя.
Ще можеш ли да ми препоръчаш някоя схема с която няма да имам проблеми  |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 26, 2012 20:50 Заглавие: |
|
|
С която и да е схема ще береш ядове.По-добре така:
AN250 X-K6 |
|
|
 |
Velkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 26, 2012 21:09 Заглавие: |
|
|
Няма ли някаква схема която 100% да работи Не ми се дават 50 кинта точно сега
Тук намерих една схема пак с малко елементи и момчето казва,че работи Само,че ползвал ценер на 7 v.Защото схемата така била по стабилна.Нещо ме съмнява ?! TL-ката не върши ли тази работа?Би трябвало ценера да е със стойност 13 волто.Така ли е или греша?Как мислите ? Този вариянт да ли е добър и дали ще работи,ако ценера е на 13 волта ? |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 26, 2012 21:14 Заглавие: |
|
|
Не знам каква е тази схема с малко елементи - никой не знае .Само ти и момчето.  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 26, 2012 21:52 Заглавие: |
|
|
| 13волта , ако нямаше делителя от двете еднакви съпротивления по 13К -R1 и R2 . По -добре направи следващата , дето използва платка от Жигулски РР . |
|
|
 |
Velkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 28, 2012 18:46 Заглавие: |
|
|
Нищо не става Отказвам се
Пробвах какви ли не схеми за реле-регулатори и тиристорите BT152 Все загряват.Замерих и трите фази на алтернатора в нормиса на 12,7vac на ниски обороти и 60 vac на много високи.Вече нямам нерви !!!!!Темата е вече за ключ  |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 29, 2012 0:13 Заглавие: |
|
|
Velkov, не четеш ли че реле-регулатора при моторите представлява обикновен трифазен изправител.Като се замисля ако акумулатора ти е читав не му трябва не му трябва и никакъв стабилизатор на напрежение а трябва след изправителя да сложиш едно ограничително съпротивление което да ти ограничава зарядния ток.Това ще ти закърпи положението засега.Този руснак , както и много други руски работи има гениален замисъл -изпълнение то отвратително.Тиристорите в неговите схеми трябва да се заменят с доста по-бързи от тези които е използвал нещо като КУ 221\ слагаха ги в телевизорите си РУБИН в развивките му\ или някакъв техен западен аналог _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
|