Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

непосредствени преобразуватели на честота

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
naturalna
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 07, 2012 17:35    Заглавие: непосредствени преобразуватели на честота Отговорете с цитат

Здравейте, момчета.Порових си се аз из нета за някава схема на честотопреобразувател със замисълът да видя каква е разликата между него и непосредственият преобразувател на честота. Та ако някой може да ми помогне с нещо по въпросът ще съм много благодарна.

Smile

[email protected]
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
hidrazin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Пон Май 07, 2012 18:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Не рови в Интернет - тези работи ги пише в учебниците и книгите.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
naturalna
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 07, 2012 19:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами в управление на електромеханични системи 1 и 2 част на доц.Михов ,Електромеханични устройства на Соколов и Божилов и в основи на електрозадвижването на Йорданов нищо няма по темата. Може да ми препоръчаш някой учебник или книга ти щом изглежда си по запознат с темата.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
hidrazin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Пон Май 07, 2012 20:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами тогава си задай правилно въпроса.Искаш да видиш разликата между какво и непосредственият преобразувател на честота?
Защото от въпроса ти излиза че търсиш разлика между честотопреобразувател и непосредствен преобразувател на честота.
Той дали е непосредствен или не, все е преобразовател на честота.
А тия пичове Михов,Соколов и Божилов хич не ги знам.Други има.
Върнете се в началото
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Май 08, 2012 1:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Здрасти мила,
Ако имаш някакво задание я го плясни тук буква по буква че въпроса ти е малко странен.
Върнете се в началото
AA
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВеликоТърново

МнениеПуснато на: Вто Май 08, 2012 6:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Понятието преобразувател на честота е доста общо. Преобразувателя има вход и изход.В съвсем широк смисъл на входа му постъпва въздействие с една честота, а на изхода се получава въздействие от същия вид но с друга честота. Чесстотните преобразуватели, използувани в различните случаи се отличават по това какво им въздейства на входа - в един случай може да е примерно електрически сигнал с амплитуда 10mV и честота 100MHz, в друг случай може да е 220V с честота 50Hz. Преобразувателите от един вид са предмет на изучаване на една техническа дисциплина, тези от друг вид са предмет на съвсем друга дисциплина. Мисля, че за да си изясниш въпроса трябва да си отговориш какво постъпва на входа на твоя преобразувател и какво се очаква на изхода му. От там нататък - преобразувателите, за които питаш са вероятно няколко вида - примерно вид1, вид2, вид3 - съвсем условно казано. Може да си зададеш въпрос по какво примерно се отличават вид1 от вид2. Така както питаш, питаш за разлика между общото понятие честотен преобразувател и определен вид честотни преобразуватели, използувани в даден конкретен случай. Аналогичен би бил примерно въпроса каква е разликата между телевизор и цветен телевизор или примерно между рокля и бална рокля. Въпроса, на който може да се отговори както и сама вероятно ще кажеш е каква е разликата между бална и ежедневна рокля. Дано съм намалил кашата а не съм я увеличил.
Върнете се в началото
ivanovbg
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 11, 2012 17:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Та с 2 приказки: само аз те разбирам и определено е погрешно. Та ако може малко да разясниш.

Иначе разликата между непосредственият преобразувател на честота и посредствения е много голяма. На никой не му се иска да е посредствен Smile
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети