|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 19, 2012 20:46 Заглавие: Питане по БТК (VivaCom) проблем |
|
|
Въпроса ми е свързан със следното: сутринта един приятел ме помоли да му свържа телефон, даден му от Vivacom- ето такъв:
Като изискването му беше да го свържа заедно със сега действащия му телефон, който е много стар модел с шайба- понеже не следя развитието на фиксираните телефони- не знаех, че още е възможно да се ползват аналогови апарати с шайба, но да, ползват си се, а централата е цифрова (поне такава ми е информацията). Та свързах му го аз в паралел със стария и всичко заработи. Даже новия като съдя по това, което се чува при набиране, набира тонално, а стария естествено няма как да набира тонално и набира импулсно, но става и по двата метода, което също не предполагах за възможно. Това добре, но след няколко часа той идва и вика- не бачкат и двата - казах му да си иде и да изключи новия за да видим какво става- през това време набирам номера му с моя мобилен и директно ме отхвърля, явно номера му не работи. Като се прибрал и изключил новия, стария заработил и той ми се обади. Отидох пак у тях, включих пак новия и отново всичко си работи. Та въпроса ми е на какво може да се дължи това прекъсване- да не би централата някак да се товари от два апарата и да изключва? _________________ All Rights Reserved |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ko-pach Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 19, 2012 21:23 Заглавие: |
|
|
Някакъв трошляк са му дали.
И на мен ми дадоха нов Sagem, изкара 8 месеца и започнаха същите проблеми като при твоя приятел. Върнах си им го на Vivacom и си карам със старите кучета от Panasonic - жичен, безжичен и факс паралелно вързани  _________________ Electronic circuits |
|
|
 |
ivtv1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 20, 2012 6:08 Заглавие: |
|
|
| Централата понася и повече апарати на един чифт,просто новия дава постоянно отворена линия и централата го "изхвърля" след няколко минути.Възможно е да е бит от гръмотевица в предишния абонат и има утечка по входа,я диоди на зумера,я оптрон или нещо около тази част. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 20, 2012 16:59 Заглавие: |
|
|
Това не съм се сетил, но пък от друга страна аз му се обадих преди малко и той каза, че от снощи, откакто беше изключил новия апарат и после аз като го включих- повече не е прекъсвало- т.е. вече почти 24 часа работи без проблем. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|