|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 22, 2012 15:59 Заглавие: TV GRUNDIG BECO шаси К2 не се запуска от дежурен режим. |
|
|
Колеги телевизора се пуска в дежурен режим и при запуск в работен режим прави няколко пускания на високото за кратко и напреженията се сриват след което минава в дежурен режим.Импулсното захранване е изпълнено с ICE1QS01.При измерване напреженият на изводите на ICE1QS01 с цифров уред METEX , на направих грешка слагайки сондара за измерваме на извод 7, изхода към гейта на полевия транзистор, след което той и ICE1QS01 отидоха в разход.Преди да направя замяната с нови, на транзистора и ICE1QS01 установих, че е окъсил диод D611, и е прекъснал резистор R640.Замених повредените елементи и включих захранването , но констатирах, че напреженията бяха много занижени в студената част.Прекъснах веригата на тиристора MCR22-8, отпоявайки единия извод на диода 619 и напрежениета в дежурен режим си дойдоха , но при опит за запуск отново се получаваше срив на напреженията и телевизора пак минаваше в дежурен режим и напреженията пак идваха в норма без товар.Сложих товарна лампа на напрежението за ТХО и след запуск лампата пали и почва да мига пулсирайки като напрежениете за високото пулсира от 50 до 90 волта.Направих замяна на кондензатори С630 , С651, замених С652 но не се получи промяна в положението, иначе в дежурен режим когато напреженията са в норми а те са , 120 волта на мястото на( 115 волта) за високото , 6 волта на мястото на (6,5 волта), 11,5 волта на мястото на (12 волта) и 23 волта на мястото на (24 волта).В дежурен режим , посредством тримера Р602 напреженията в студената част можеха да се регулират , което ми говори, че оптрона за обратната връзка е читав. Оттук натам нещата станаха доста сложни, тъй като почти се изчерпах с идеите за ремонта на захранването, остана ми само още една идея , а тя е че работната честота на шим контролера е извън номинала и неможе да компенсира товара в студената част, ще намеря честотомер и ще я измеря колко е в дежурен режим , по диаграмитена схемата трябва да е около 10 микросекунди. _________________ винаги има какво да се научи  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
plam65 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 22, 2012 18:01 Заглавие: |
|
|
Колеги, оправих телевизора и закривам темата! Благодаря на всички които мислеха да помогнат!Оказа се кондензатор С651, за съжаление когато го проверявах съм сложил неизправен кондензатор върху него, което ме е заблудило за проблема..... _________________ винаги има какво да се научи  |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 22, 2012 18:04 Заглавие: |
|
|
Имена и марки НА ЛАТИНИЦААААААА ! Аман, бе !!
От ЛС (от 9 януари) което не си прочел:
"Виж тая тема > http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=64860 Квото съм писал там е вярно и се ИЗВИНЯВАМ за грешката със стойностите на резисторите . Направил съм и корекции (на 1-стр.)" |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 22, 2012 18:07 Заглавие: |
|
|
BEKO K2 поне търсачката да не се "мъчи". _________________ RemoteControls |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|