| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bobikan Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 07, 2005 15:50 Заглавие: Съвет от колеги |
|
|
При мен пристигна за ремонт телевизор DAEWOO с изгорял захранващ блок , изграден с ИС STK73410.Преди месец имах подобен случай.Тогава закупих ИС от KSP-elektronikcs и всичко беше наред.Този път първо минах през друга фирма и там ми предложиха схемата на половин цена(купих си две и попитах дали гарантират за тях).Проверих съпротивленията и подмених електролитите монтирах схемата и като включих телевизора се чо гръм и проби краиния тр-р на редовата развивка.Отстраних го и когато промерих захранването вместо 115в беше 205в.Монтирах втората схема и тя колтурно си гръмна.Вчера отидох в нашето магазинче и споделих за случилото се , а те ми отговориха ,че в Германия казват че семите работят.Купих си нова схема от KSP и захранването си тръгна нермално , но за мое учудване забелязах че имам вече пробив в кинескопа.????
На някои друг случвало ли му се е подобно нещо и какво бихте ме посъветвали да правя сега?Има ли някой свободен кинескоп 21" и на каква цена може да ми го даде? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 07, 2005 15:58 Заглавие: |
|
|
| Аз съм опухвал "ORION" със STK-та от "Роял",това е положението...нищо не мойе да се докаже. |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Юли 07, 2005 19:21 Заглавие: |
|
|
Колеги за съжаление както цялата ни държава и при нас много ментаци-и това е лошото че уж да го оправиш а то по зле става по някога Аз винаги когато правя захранване винаги!!! пускам през лампа-поне да побачка половин час така- до сега съм нямал фрапиращи поразии така  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 07, 2005 20:29 Заглавие: |
|
|
Почвам сериозно да се замислям на местото на тези STKта да слагам турски захранвания защото при мен идват често рекламация след работа около месец а това за включване на лампа е почти задължително след ремонт на каквото и да е захранване. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 07, 2005 22:08 Заглавие: |
|
|
Същия случай-с AIWA .Кинескопа проби,и синхро с проблем.
От тогава окъсявам драйверното трафче към маса(емитер-база) и пробвам с лампа напрежението.
По въпроса с връщането-в почти всички магазини ни знаят-настоявай да ти върнат боклуците си!Ако трябва и скандал им вдигни!
Не се излъгвайте с фрапиращо ниски цени-винаги има защо.
 _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 08, 2005 6:39 Заглавие: |
|
|
Специално с това STK не е имало много провали но винаги първо с лампа а после всичко останало.Ако има човек желание не му пречи на изхода да забоде по един R2KN .За тези пък които имат много свободно време а то май такива няма може да си извади топологията на чипа и да го направи с дискретни елементи не е сложен.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
bobikan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 08, 2005 10:34 Заглавие: |
|
|
| В яда си съм допуснал грешка .Кинескопа е 20" А51JSW90X с тънка шийка. |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 09, 2005 3:19 Заглавие: |
|
|
| sacho, амии освен да пишем на Млад Конструктор да произведат печатни платки за кит-чета за STK-то, ако чипа не е сложен.. ;) |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 09, 2005 7:15 Заглавие: |
|
|
Мисля че всеки може да го налепи ако се знаят стойностите  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 09, 2005 7:33 Заглавие: |
|
|
| Със същото STK и аз имах проблем преди време.Вложено беше в един 14-инчов SHARP и като сложих новото STK, то прекомерно грееше.Купих от друг магазин, но то по външен вид не се отличаваше от предишното и резултата беше същия.Всички останали елементи от захранването щателно бяха проверени. Накрая -тривиално решение:турско захранване макар че и към тях имам някои забележки. |
|
|
 |
|