Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

портативен TV JVC CX-60ME спря да хваща след контактен спрей

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
performance
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 23, 2012 16:38    Заглавие: портативен TV JVC CX-60ME спря да хваща след контактен спрей Отговорете с цитат

Проблемът ми с тази антика е следният:Отворих го за да му смажа потенциометри и ключове с контактен спрей,понеже някой от тях вече правеха проблеми,но от тогава вече не може да хваща нищо!Нищо друго не е пипано!Естествено имаше разлят спрей и на платката около тези елементи,въпреки че използвах пръчицата към спрея.Използвам съм подобни спрейове при нискочестотна техника без проблеми,но очевидно идеята беше лоша за такава високочестотна техника.Незнам как точно спреят е повлиял след като лично сам го мерил дали е електропроводим и на 20MOhm обват не показва нищо,но явно прави някакви паразитни токове или капацитет,тук вече не съм много наясно... Започнах да чистя обилно платката със спирт там където е останал спрей нея,но ефект нямаше-отново не може да хване нищо(а аз дори не бях пръскал големия потенциометър (плъзгач) с който се регулира приеманата честота).Кинескопа работи и звук има,така че предполагам проблема е преди тунера,но телевизорите определено не са силната ми част!Забелязах,че без антена на VHF обхват се опита да хване някакво радио,но допра ли антената сигнала изчезва и всъщност става по-зле и не може да хване вече дори и слабия радио сигнал хванат без нея.Лошото е,че нямам и осцилоскоп и не мога да видя точно какво става.
Всякакви съвети ще са от полза.

Manual-а на TV-то е този:
http://www.opweb.de/model.php?id=2588
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети