| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 28, 2012 18:57 Заглавие: Подбрани двойки транзистори |
|
|
| Каде могат да ми подберат по параметри и продадат два чифта BDV66D и BDV67D (за качествен усилвател са) старите са GP140 и GP145. Поздрави |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dodov Опитен потребител

|
|
|
 |
gueswhoaz Опитен потребител

Регистриран на: 13 Юни 2009 Мнения: 603 Местожителство: По света и у нас
|
Пуснато на: Вто Май 29, 2012 14:03 Заглавие: |
|
|
Тия дарлингтони едно на ръка, че имат голямо усилване и не всеки уред има обхвата нужен за да бъдат премерени, а и при такова голямо усилване мачването ще е много тегава задача.
Не мисля, че има нужда да ги мачваш. Имам две немачвани двойки от тези транзистори, ако ги искаш пиши на ЛС. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 29, 2012 18:13 Заглавие: |
|
|
| Само внимавай , че тези с буква D не се произвеждат отдавна , да не попаднеш на ментета . Имах такива от 80 те , но ги продадох , ще погледна дали няма останало нещо . |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 29, 2012 18:34 Заглавие: |
|
|
| Що значи мачване-то ? |
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 29, 2012 18:54 Заглавие: |
|
|
| emoome написа: | | Що значи мачване-то ? |
От мач ... на малки вратички
Предполагам сравняване.
Погледнах BDW83С и BDW84С по магазините и по корпус съвпадат.
Маи наистина няма да нужда от подбиране ... за тази цел си има ООВ.
Остарявам и почвам да се вдетинявам.  |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 30, 2012 16:46 Заглавие: |
|
|
Не само това. Крайните работят като усилватели по ток и там не е толкова критично да са съвсем еднакви. Не че подбирането на еднакви ще влоши работата на усилвателя,но и без да се подбират,ако са от една серия ще си свирят като момиченца! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
ivo07 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 30, 2012 17:24 Заглавие: |
|
|
Пичове , Вие измислихте и формулирахте технически нов закон- за НЕкомплементарната двоика . Рьгаите , квото Ви падне и се наслаждаваите на неземното качество ..........Тая простотия , се пропагандира доста отдавна тука.......Едно е да направиш компромис ,а сьвсем друго да го пропагандираш  |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 31, 2012 8:32 Заглавие: |
|
|
Иво,според теб има ли НЕкомплементарни крайни стъпала или не? Обясни,моля те на по-простите какво точно аджеба е комплементарната двойка,че да не се излагаме.
По-горе като съм писал,че може крайните да не са съвсем еднакви не съм казал,че може да се ползват РАЗЛИЧНИ транзистори,а ЕДНАКВИ такива. Не да си приличат по корпуса,а да са примерно 2N3055 и двата. Обяснявам подробно,че да не остана пак неразбран. Това за НЕ комплементарно крайно стъпало. Викат му още КВАЗИКОМПЛЕМЕНТАРНО. За комплементарните стъпала като погледнеш даташийта на единия транзистор,още в началото на първата страница е посочено другарчето му.Пример: Отваряме даташийта на 2SC5200,започваме да четем и хоп: на третия ред пише complementary with 2SA1943! И се купуват такива транзистори,дето са създадени един за друг . Докато смъртта ги раздели! Този път дали съм по-ясен  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 31, 2012 8:47 Заглавие: re: |
|
|
| Аз бих ги "намлатил" , а не "намачил" с нещо по тежичко тези транзистори. Защо ли не съм чувал и аз този термин? Направо пуснахте нов лаф. |
|
|
 |
|