Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Работа в областта на електрониката
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
powerplay
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 15, 2012 21:51    Заглавие: Работа в областта на електрониката Отговорете с цитат

Понеже това е форум за електроника та предполагам, че доста от потребителите тук работят в областта или са завършили нещо подобно. Въпроса ми е какво може да работи човек завършил висше образование електроника, защото това уча в момента, а не съм много запознат с материята като цяло, понеже преди да вляза в университета електрониката не беше в главните ми интереси. На някой може и да им звучи смешно въпроса ми или да кажат, че няма смисъл да го уча след като питам това, но откакто влязох да уча електрониката ми стана интересна и все повече се интересувам. Все още не съм търсил работа сериозно, но като преглеждам обявите в сайтовете за работа, трудно се намират такива за електрончици или поне аз не съм видял. Та затова ако може някои от вас, които са завършили същото да споделят като какви работят, а също ако може и да кажете кои са големите компании и фирми, в които може да се работи след по специалността.

Последната промяна е направена от powerplay на Пет Юни 15, 2012 21:57; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юни 15, 2012 21:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Кой, коя, кое, кои, който, която, което, които. Толкова ли е сложно? Масово се греши напоследък. Да не би пък да са променили правописа а аз да не знам?? Или така е "модно"?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Пет Юни 15, 2012 22:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами аз познавам много хора завършили МЕИ примерно с отличен, а се обзалагам че не са наясно за елементарни неща в електрониката. Да не казвам, че няма да могат и предпазителя да си сменят.

Лично мое мнение е че не е само да си го завършил ами или ти се отдава или не т.е. отиваш на училище просто за "дипломата".
gigant
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Юни 16, 2012 8:13    Заглавие: За работата Отговорете с цитат

Няма да се плашиш, работа има. Електрониката е навлязла във всяка област на промишлеността и завзема все повече. Във всяка по-голяма печатница например има назначен инженер по електроника.
Но свястна работа по обява много трудно ще си намериш. Още докато си студент, по време на стажовете, по разни научни програми и срещи се оглеждай с широко отворени очи и търси контакти с хора от бизнеса, дори и да не са в областта на електрониката.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Юни 16, 2012 9:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Можеш да си намериш работа навсякъде.Обаче!Първо трябва да изясним понятието РАБОТА.Едно е да се заема длъжност а друго е да се работи.Това означава да можеш:да запояваш, да мериш с разните уреди ,ремонтираш техниката намираща се в един офис ,да разбираш от комуникации,от програмиране,да караш кола и още доста неща за които не се сещам.Най накрая да имаш огромното желание да ги вършиш всичките тези работи.Ако мислиш да си вземеш дипломата да седнеш върху нея в някакъв офис и да висиш във фейсбук цял ден срешу два бона заплата да знаеш ,че такова место няма.
the_bull
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Монтана(Студент в Русе)

МнениеПуснато на: Съб Юни 16, 2012 11:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз в момента завършвам магистратура. Моето наблюдение е, че работа има колкото искаш. Може да работиш навсякъде, дори места където дори и не подозираш. Това е може би най-широкопрофилната специалност, която обхваща голям спектър от дейности, които може да вършиш. Друг е въпроса колко си навътре с електрониата. В общи линии квалификацята ти определя какво ще работиш. Но работа има, кадри няма които да могат да се справят със задачите и предизвикателствата.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Съб Юни 16, 2012 13:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Където и да почнеш почваш от нула.Всичко се гради с години ,знанията се допълват постоянно ,защото това което се учи на теория не се покрива винаги с практиката.Места за работа има, но повечето не са по плащането Very Happy Моят скромен 24 годишен опит показва че трябва винаги да се стремиш да работиш в колектив поне 2 или 3 души.Сам без опит и достатъчно знания няма да потръгне.Затова поглед към големи фирми, нещо в производството и сервизирането ,но не и от студентската скамейка към еднолични изяви и така нататък Very Happy
termin_6
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Райково

МнениеПуснато на: Съб Юни 16, 2012 16:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Все едно чета себе си преди години. В началото се колебаех като теб...
Щом ти харесва, първо, най-важното е да завършиш.
Ако искаш дипломата да те осигури до пенсия на удобна позиция, възможно е, ама няма да си истински електрончик.
Ако ти харесва наистина, наблегни на токозахранващи устройства, микроконтролери и преобразувателна техника. Обаче не пренебрегвай нищо от останалото. Поемай много теория. Ходи на повечето упражнения. Научи се да рисуваш като запояваш.
Намери си работа "с тоци" още като учиш. Не бъди недоволен от заплащането. Попивай опита.
Ако не си добър математик, това не значи, че ще си лош инженер. Или техник.
Всеки сложен интеграл може да се приравни до много много проста формулка.
Научат ли те веднъж че можеш, (това от само себе си ще стане) работата сама ще те намери. Така се случи с мен.
Научи се да си търсиш и си искай възнаграждението за знанията и труда. Инак селски тарикати в таз държава да работиш за мерси, бол. Twisted Evil
Прочети внимателно всички по-горни мнения. Ценни са.
И последно, много внимавай с колежките... Very Happy
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 16, 2012 17:41    Заглавие: Отговорете с цитат

termin_6 написа:

И последно, много внимавай с колежките... Very Happy

То пък в МЕИ-то едни колежки. Всички курсове от КОЧ-холдинг нагоре. Но може пък и да се е променило, сега специалности с лопата да ги ринеш. Еколожки, мениджърки, това, онова, знае ли човек.
Върнете се в началото
audiohack
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Благоевград

МнениеПуснато на: Съб Юни 16, 2012 23:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Не разбрах от темата и въпроса на инциатора, кой курс е все пак? Незнаел какво учи пък му станала интересна пък не знае каво трябва да работи! Няма как още да му е интересна ако е в първи курс и пере само математика, физика и химия! Ако пък е трети четвърти курс и още не знае какво може да работи то според мен въобще няма да му стане ясно и като завърши!
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети