| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
stoichev Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 20, 2012 14:27 Заглавие: проблем със стартиране на хладилник |
|
|
.От няколко години лятна-та ми почивка протича на брега на яз.Доспат.За да избегна липсата на ток се снабдих с фотоволтаичен панел с мощност 125W на 12V.Към акумулатора прикачвам инвектор с мощност 600W.При опит обаче да задвижа компресорен хладилник Мраз 140 с мощност съгласно табелата 93W се задействува защитата на инвектора.Тоест инвектора не може да се справи с първичния ток на пусковата намотка. В тази връзка искам да попитам следното:Може ли по някакъв на-
чин да се преодолее пусковия ток на компресорния хладилник при горната конфи-гурация на уредите |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 20, 2012 14:33 Заглавие: |
|
|
Не. Пробвай със стар амонячен хладилник с нагревател. Обърни внимание и на VA, а не само на W. Ако държиш все пак на компресор - по мощни акумулатор и инвертор. Едно по едно за пробата, все пак не си написал какви са. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
NikolaiBG Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 20, 2012 14:46 Заглавие: |
|
|
| Цялата захранваща система, само от панела и инвертора ли е изградена? Ако да, е нормално да не работи. Напрежението и мощноста на фотоволтаика се променят в зависимост от количеството слънчева енергия. Тези 125W са максималната мощност която той може да отдаде, при идеални условия (мощност на слънчевата светлина около 1000W/m2 и ъгъл на падане на лъчите спрямо панела от 90 градуса. Обикновено, към системата трябва да има елемент който да съхранява енергията, например акумулаторни батерии или суперкондензатори, но това изисква или специален инвертор, или 2 отделни - DC/DC (който зарежда батериите/кондензаторите) и DC/AC който захранва променливотоковите консуматори. Най добре, дай информация за панела и инвертора, който ползваш и начина им на свързване. |
|
|
 |
stoichev Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 20, 2012 15:00 Заглавие: проблем със стартиране на хладилник |
|
|
Акумулатора е 75 амперчаса-нов.
На интертора пише 600W
На табелката на хладилника пише
мощ.93W,без означение
Утре ще изпратя снимки на всички
елементи от системата
И Ви благодаря
Няма нужда да удряш enter след всеки две думи  |
|
|
 |
georg77 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 20, 2012 21:03 Заглавие: |
|
|
С подобен хладилник ходех за риба(по цяла седмица), ама ми го преправиха на 12 волта и бях доволен.Но откакто пропих мастика вече не ми върши работа  |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 21, 2012 15:03 Заглавие: |
|
|
За да избегнеш всички тези глупости си намери амонячен хладилник. Той може да работи на всичко. Направи си един подходящ нагревател за 12 волта и си готов. А като ти спре тока минаваш на газ. Правиш си една малка дюза махаш нагревателя и топлиш с огън и си готов. Даже и с една свещ от тия дълго горящите алуминиевите дето се ползват често. На времето така на плажа посред лято продавахме студена бира, заравяхме бутилката по на дълбоко да не се загрява от слънцето и с една дюзичка топлихме стария мраз и всички са чудиха как става студена бира без ток. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 22, 2012 8:28 Заглавие: |
|
|
С риск да ме оплюят . Ако сложиш една лампа с нажежаема жичка 250 вата последователно, би трябвало да задържи защитата на инвертора.И още, инвертора трябва да го захраниш, преди да си го натоварил с хладилника. Въобще пробвай с лампата, дали може да се палне от това дето го имаш.Ако не намаляваш мощноста на лампата на 150 вата. Пробвай, пък аз ще си сложа чадърче за секи случай  |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 22, 2012 8:37 Заглавие: |
|
|
Компресора иска пусков ток за да развърти ...
Какви лампи последователно, какви жички ?!  |
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 22, 2012 17:27 Заглавие: |
|
|
Аз съм си сложил чадърче
Ама за секи случай пробай с лампата! |