|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
stoianivanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 18, 2012 18:43 Заглавие: Свързване на цифров приемник DC-215KL с ТВ как най-добре ? |
|
|
Имам кабелен цифров приемник на М-САТ DC-215KL има следните букси - Scart TV, VCR, video, audio L - R, S/PDIF, закупих си телевизор Самсунг Full HD има следните букси - Scart EXT(RGB), HDMI IN (DVI), чинчове - PR, PB, Y (Video), audio in L, R, PC/DVI audio IN, има и букса като монитор, антенна букса но те не са от значение. Сега ги свързах от video, audio L - R на приемника към Y (Video), audio in L, R на ТВ-то, работи си образа е перфектен.
Въпросите са:
1. Може ли от цифровия приемник да се подаде сигнал към HDMI IN (DVI) на ТВ-то (например от Scart на приемника към HDMI IN (DVI) на ТВ-то), тоест да се гледа HD ?
2. Ако не може, има ли по добро свързване от това което в момента съм направил ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 18, 2012 20:16 Заглавие: |
|
|
Не, приемникът е обикновен. Искай/купи си HD от кабелната като ти се гледа.
Ползвай го по RGB с качествен кабел че евтините дават брум. В менюто се указва какъв изход се ползва. Също се задава и 4:3 / 16:9 и някои други неща. Нямат модулатор вътре. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 19, 2012 12:14 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за съвета, но не съм наясно с тези сигнали, RGB от къде ще го взема на приемника и къде ще го бучна на ТВ-то, от това ще разбера и какъв кабел да си търся.... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 19, 2012 12:37 Заглавие: |
|
|
Кабел Scart - Scart от дебелите ~10mm, тънките и по-некачествени са около 7 мм.
Учудва ме че с над 250 поста във форума не знаеш какво е RGB. И при компютрите изображението се прведава така до монитора. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
ivo07 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 19, 2012 12:57 Заглавие: |
|
|
| Филипов написа: | | Учудва ме че с над 250 поста във форума не знаеш какво е RGB |
Филипов , човека е по тьрговската част само !!! Ползва форума ,някой да го светне ,как да си продаде някой буклук ,и вьобще не си прави труда ,да прочете нещо в тази свера . На мене лично, ми е направо обидно да му отговарям ,на тьпите вьпроси . Ти обаче явно имаш ЯКИ нерви ...... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 19, 2012 14:13 Заглавие: |
|
|
RGB знам какво е, написах че "не съм наясно с тези сигнали, RGB от къде ще го взема" тоест не съм наясно с конкретната техника и съответните входове/изходи...
Благодаря на Филипов, въпросите ми са изяснени, вземам си бележка от ivo07 да не поставям "тъпи въпроси". |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 19, 2012 17:42 Заглавие: |
|
|
| Няма гаранция , че приемника поддържа RGB на скарта , доста цифрови приемници нямат тази екстра , остава само CVBS на 19 пин , предполага се че телевизора поне това го поддържа също . Възможно е да се превключва режима на изходния сигнал RGB-CVBS от менюто на приемника , но също така е възможно първото да не е осъществено хардуерно . |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 19, 2012 18:53 Заглавие: |
|
|
| За да приключим с темата, пробвах с няколко качествени скарт кабела, изображението е по лошо от колкото с чинчове има контури по изображението, не ми се занимава с експерименти, явно приемника няма HD, решавам си така - говорих с М-САТ утре ще занеса приемника и срещу 75 лв. ще получа модул и карта за ТВ-то, така ще имам само едно дистанционно и около 40 канала с HD качество според тях. Всяко HD удоволствие се заплаща.... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 19, 2012 22:31 Заглавие: |
|
|
Аз имам такъв приемник и знам какво поддържа. Ползвам го в сервиза Така че като пиша нещо, не си го смуча от пръстите.
По констатациите ти че било по-лошо - дрън-дрън-ярина. Дори и с обикновен кабел няма контури, само излиза малко брум. Какво да правиш, на жичките им икономисали ширмовките.
Гледай си модула и това е. Само не ми стана ясно за какво ще им носиш приемника. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юли 20, 2012 7:49 Заглавие: |
|
|
| Филипов по горе казваш " Не, приемникът е обикновен. Искай/купи си HD от кабелната като ти се гледа.". Аз точно това искам да гледам HD. А защо си искат обратно приемника МСАТ, вероятно защото ми е предоставен безплатно съгласно договора. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|