Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Рядък потенциометър.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
momchilandonov
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Юли 20, 2012 17:34    Заглавие: Рядък потенциометър. Отговорете с цитат

Здравейте! Smile
Има едни по-редки потенциометър и не са като този http://www.robotev.com/images/Potenciometar.jpg
ами приличат повече на този http://www.kuzmovelectronics.com/userfiles/productlargeimages/product_949076.jpg
но с още по-опростена форма.
Използват се при волани/педали за регулиране на чувствителността при натиск. Имам един такъв, който мисля, че е повреден и се чудя във Варна от къде може да се купи такъв?
След леко изменение на волана и задържането му се появява нещо като вибрации/колебания и то големи от порядъка на 20-30% и в двете посоки. Сякаш рязко се мести напред назад волана, но реално си е статичен и мисля, че пътечките на потенциометъра са захабени понеже и е стар волан Logitech E-UK12.
На потенциометъра пише 10 3a 78 8n
като 10 е горе в ляво, 3a е горе в дясно, 78 е долу в ляво и 8n е долу в дясно. Но не намерих резултати за такъв компонент :S.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети