| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
rumkata1990 Опитен потребител

Регистриран на: 01 Юли 2009 Мнения: 185 Местожителство: Г.Оряховица/В.Търново
|
Пуснато на: Пон Юли 23, 2012 18:12 Заглавие: Проблем с доста стара дънна платка Elitegroup K7S5A |
|
|
Компютърът когато работи не прави проблеми,но когато се копирва примерно голям файл или се пусне някъква игра се рестартира и се изключва хард диска (чува се понеже харддиска е шумен), след което започва да си зарежда операционната система и се включва и харддиска.Този проблем го прави и винаги при тест на паметта с Everest или Aida.Знам че тези дъна имали проблеми с рамта примерно работели добре или само с DDR или само с SDR.Това дъно работи с DDR понеже нямам SDR памет.Също знам и че първите проблеми били с кондензаторите ,но на това дъно не са надути. Знам, че не е гаранция че не са изсъхнали, но според мен проблема е нещо с рамта.Слагал съм най-ралични плочки, но без ефект.В момента рамта е на 133Mhz.
Моля някой да помогне със съвет какво може да се направи.
Поздрави ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
rumkata1990 Опитен потребител

Регистриран на: 01 Юли 2009 Мнения: 185 Местожителство: Г.Оряховица/В.Търново
|
Пуснато на: Вто Юли 24, 2012 12:09 Заглавие: |
|
|
| Проблемът е решен,върнах стандартните настройки на биоса за FSB по 100Mhz за процесора и рамта.Преди бяха на по 133Mhz. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Юли 24, 2012 14:32 Заглавие: |
|
|
При мен пък онзи ден хванах вирус и тръгнах да сканирам. Иии... се изключи компютъра така 2-3 пъти и се сетих и влязох в биоса и гледам процесора 85 градуса . След половин час се поохладиха страстите докъм 45-50 градуса и компютъра
може би когато не е било толкова топло по-рядко е давало грешка. С тази висока скорост на паметта сигурно загрява и повече освен, че е по-нестабилна. |
|
|
 |
|