|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tvpetrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 12, 2005 19:53 Заглавие: Проблем с телевизор "BЕKO" |
|
|
| Здравейте!Може би вече цял месец нямах интернет,поради техн.причини,породени от гръмотевиците,който продължават да ни тресат и много ми липсвахте.Проблема е с телевизор,който също е ударен от мълния,като дойде с дефектен процесор SDA5535 A049.Възстанових захранването.замених процесора,фотоприемника и свето диода и след като го пуснах всичко заработи нормално но графиката и менюто не са синхронизирани вертикално.Перфектни са ,но се движат бавно надолу и след като изтече времето им остава една тъмна хор.линия,която бавно пада.Картината е синхронизирана и нормална.Хоризонталните и вертикални импулси влизащи в процесора са нормални.Възможно е да съм попаднал на такъв нов процесор с проблем,но нямам друг да го пробвам.Ако някой е имал такъв проблем,то моля да сподели и помогне ако е възможно.Благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 12, 2005 20:04 Заглавие: |
|
|
| Смени двата смд транзистора през които минават импулсите и ще се оправи Успех |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юли 13, 2005 7:00 Заглавие: |
|
|
| Благодаря,колега!Аз също си помислих за тях,но импулсите след тях изгл. добре и затова ги подминах,но сега ще опитам и ще съобщя резултата. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юли 13, 2005 7:17 Заглавие: |
|
|
| Още веднъж благодаря на колегата ФИШЕВ!Наистина всичко се оправи.Закривам темата. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|