|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
THX Активен потребител

Регистриран на: 10 Окт 2005 Мнения: 78 Местожителство: Варна, Вл-вово, 50
|
Пуснато на: Съб Юли 28, 2012 11:30 Заглавие: Въпрос за SONY дистанционни |
|
|
Здравейте колеги!
Сдобих се с една система за домашно кино, която ми я дадоха без дистанционно. Разрових се и разбрах че пристига с RM-SS220. Имам ресийвър който пък е със RM-AAU020, но с дистанционното на ресийвъра не мога да управлявам DVD-то. Въпросът ми е - има разлика в кодовете на дистанционните или проблема е в DVD-то? Ако проблема е разминаване на кодовете да ходя да си търся дистанционно за DVD-то.
Благодаря предварително. _________________ Athlon X2 4800+, Asus M2N SLI DELUXE, 4x1GB PQI, ATi HD5750 + GF 9500GT, Seagate 80GB, Hitachi 500GB, 400W PNF |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 29, 2012 14:23 Заглавие: |
|
|
Да, има.
Освен това при тази марка (и подобни) има и един друг момент - апарата може да се "настрои" да работи с няколко различни кодировки (по системен адрес) 2 или 3.
Същото упражнение може да се направи и на оригиналното дистанционно така че двете да се "разбират".
Целата на този "номер" е ако имате два еднотипни уреда от един и същ модел в едно и също помещение да може да ги ползвате едновременно и двата без да си пречат.
Когато дистанционното е от аудио система и там е предвидена възможност за управление на DVD то това обикновенно са общите команди на "прости" плеери от тази марка.
Напълно е възможно дистанционното изобщо да не работи с домашното кино. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
THX Активен потребител

Регистриран на: 10 Окт 2005 Мнения: 78 Местожителство: Варна, Вл-вово, 50
|
Пуснато на: Нед Юли 29, 2012 21:13 Заглавие: |
|
|
Благодаря за изчерпателния отговор.  _________________ Athlon X2 4800+, Asus M2N SLI DELUXE, 4x1GB PQI, ATi HD5750 + GF 9500GT, Seagate 80GB, Hitachi 500GB, 400W PNF |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|