|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivan76 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 20, 2012 15:46 Заглавие: Некоректен потребител в сайта! |
|
|
Реших да пусна тази тема ,за да предпазя колегите от потребител на име:
krasi_7201 . В средата на месец февруари закупих от него харддиск за компютър.Свързахме се от раздела "купувам-продавам" във форума.
ДИСКА СЕ ОКАЗА ДЕФЕКТЕН!-веднага го информирах и от тогава обещава да ми върне парите,но само на думи.Пазете се при взаимоотношения с него или направо ги избягвайте. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
ivan76 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 20, 2012 16:25 Заглавие: |
|
|
Темата която бях пуснал е тук: линк
А получих след това на лични:" Здравей..Имам хард 1TB - нов но не пазя гаранционната карта. Сата2 е и му тьрся 100лв. Не е пускан откакто е купен. Дай мейл на който да ти пратя снимка утре. Поздрави!!"
След това ми изпрати снимки на пощата и ми го изпрати.....(ако това е важно)
Последната промяна е направена от ivan76 на Съб Апр 21, 2012 0:47; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 20, 2012 17:38 Заглавие: |
|
|
покажете му IP адреса и линк към профила му, да го следим, дори ако се регистрира наново _________________ http://www.zahranvane.com |
|
|
 |
nikpesh Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 20, 2012 18:19 Заглавие: Некоректен потребител krasi_7201 |
|
|
Аз също мога да потвърдя ,че въпросния потребител е изключително некоректен.Ето за какво става въпрос.През есента на миналата година,този потребител тогава с ник krasi_72 беше пуснал във форума обява ,че търси 2 бр.телевизори Велико Търново 84.Писах му съобщение, че имам работещ такъв телевизор и ще му го дам за 20 лв.Разговаряхме и по телефона и се разбрахме освен телевизора за още 5 лв.да му изпратя и няколко резервни платки за същия телевизор-звук,развивки,ИЗ,двете голями платки от цветноста .С наложен платеж 25 лв.до офис ЕКОНТ гр. Оряхово.След като мина една седмица ми се обадиха от офиса на Еконт Оряхово ,че не получил пратката въпреки ,че той обещава при тяхното му позвъняване всеки ден.Казаха ми ,че това не е единствния случай той да не получава пратките си.Дори в същия момент имал не получени пратки и в съседния гр.Мизия.Въобще бил тежък случай.Когато аз го търся по телефона,той или не го вдига или при обаждане от друг телефон обещава и на мен ,че отива да я вземе.
Всеки ден аз разговарях със служителя на офиса, и те ме питаха какво да правят с пратката.Ще започне да тече и магазинаж.С тях се разбрахме ,аз да отида в нашия офис ЕКОНТ,да махна наложения платеж 25лв.,и да платя транспорта 15 лв.до Оряхово.Така и направих.Пратката стана без наложен платеж и платени от мен 15 лв.куриерски.Ако ми върнеха пратката трябваше да дам още 15 лв.С тях се разбрахме ,че и те и аз да му се обадиме да си получи пратката без да плаща нищо.Ако пак не я получи-те да я изхвърлят.
Потърсих го от друг телеф.номер за да не се крие.Той се обади,каза че взел пратката,и телевизора работел прекрасно!Обеща дори да ми изпрати 40 лв.Но до ден днешен уви!
П.П. Пропуснах да отбележа,че с този Краси преди няколко години отново имах проблеми.Тогава бяхме уговорили един бартер.Изпратих му пратката,получи я и започнаха едни обещания,криения почти година.Най -накрая успях с кандърми,заплахи да си получа обратно пратката.След този случаи ,той често ми се обаждаше и ме питаше имам ли това ,онова.Дето се казва станахме почти приятели.Поради това и аз му се доверих в горния случай. |
|
|
 |
miroton Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 20, 2012 19:44 Заглавие: |
|
|
| Направо му ходете на гости с дрЪвото. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 20, 2012 20:16 Заглавие: |
|
|
Иване,Иване...За тоя хард как се псувах ако знаеш. Не помня по какъв повод точно не те изпреварих при купуването,но доста се ядосах! Трябваше ми за един DVR,а всички знаем как скочиха цените от есента Баси случката! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 20, 2012 21:07 Заглавие: |
|
|
Направо ме плашите ... Пазарувам много често от Германия , и напоследък за много пари. Последното плащане ми беше над 500 евра.
До сега не е имало издънка, но преди всяка покупка много добре проучвам продавача (обикновено са големи магазини с много голям рейтинг) и произхода на стоката. Немците за сега за невероятно коректни, и съм много доволен. А за нашия пазар, ме е страх дори и от магазини да пазарувам онлайн. Моя съвет е да пазарувате само от проверени лица. Според мен много полезна функция, би имала една рейтингова оценка на продавачите. Трудна работа за такъв тип саит, но може да се измисли нещо което е справедливо и за продавачите и за купувачите. За сега се въздържам от бизнес отношения с булгаре . |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 21, 2012 8:52 Заглавие: |
|
|
И аз си мисля за рейтинг или поне за една важна тема най-горе в "Купувам-Продавам-Заменям"-за коректни и некоректни продавачи. Не е много трудно според мен-някой купи нещо от мен,получи го и ако е доволен,пише в темата КОРЕКТЕН. Ако не е доволен-НЕКОРЕКТЕН и казва защо. Като влезе някой в черния списък,едва ли ще посмее повече да се мярка там,освен с нова регистрация,но пък телефоните за връзка и адресът ще останат. Не че не може и те да се манипулират,но става сложно. Пред години в датата договорих един телефон. Дойде той с дилижанса,отварям-няма батерия и зарядно. Звъня на тариката,оня ми вика че бил писал,че продава телефон,а не аксесоари. Теглих му една майна,влязох в датата и като колегата обявих измамник във форума. Обадиха се още няколко души,измамени от него,после оня взе да ми звъни че щял да ми върне парите,само да изтрия темата,че бизнесът му отишъл на кино. Пак му теглих майната,а темата си стоя там като важна месец или повече и тоя поне тогава повече не се вясна. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 21, 2012 9:19 Заглавие: |
|
|
Засега само празни приказки. Като е на лични скриншот от писаното от krasi_7201 ?
А да предположите че може да е дефектирал и при куриера? Вече почти всички работат с опция "тест преди плащане".
Аз поне не виждам ник krasi_72. Теми от търговския раздел не трием, пак няма линкове.
Може да плеснете цели тиради, но линк не давате.
В резюме четете правилата - уговорките са си между вас и форумът не носи отговорност. Преди да се доверявате поне прочетете мненията на въпросните субекти, с които ще търгувате и си правете изводи. Въобще няма да ставаме пъдари на хорските отношения. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|