|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Estranged Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2005 1:50 Заглавие: странен пренос на интернет :) |
|
|
здравейте! ще започна малко по-отдалеч. В къщи имам кабелен (лан) интернет. Имам вила в близост, но за съжаление не с пряка видимост на няколко километра от дома си. Идеята е да стигне интернета дотам. Занимавал съм се с радиолюбителските обхвати 2 метра и 70 сантиметра. Връзката с прости станции между двете точки е отлична с елементарни антени. Идеята ми е чрез старите телефонни диал-ъп модеми да пусна входа и изхода на станцията. На теория с 2 двубандови радиостанции с вързани микрофонни входове и изходи към 2 външни 56.6 к/бит модеми трябва да стане, но на практика?! За едното пц ще трябва и някакъв софтуер който да работи като диал-ъп сървър. Знам, че има и по-лесни варианти но при тях има 2 момента:
1. излизат солено
2. освен всичко искам тръпката да направя системата в home made вариант
Ще се радвам на всякакви идеи и помощ.
Поздрави! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2005 20:20 Заглавие: |
|
|
Ще те разочаровам, но просто се откажи от тази идея. Телефонните модеми трудно ще ги накараш да работят с радиостанции, пътк и да стане някой модем с обикновени радиостанции скоростта ще бъде най-много 9600 bits/sek (теоретично) и то на 70 см, на 2 м и 2400 bits/sek ще бъде трудно постижимо. Абе с две думи: идеята, която си намислил съвсем не е толкова проста за реализация както си мислиш!
Виж тук: http://www.qsl.net/lz1bjr/boardman/link/bg_el_comm.htm най-отдолу на страницата. Някой друг е работил върху тази идея, но не знам какво е постигнал. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|