|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Draki Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 21, 2012 9:57 Заглавие: Телевизор за влажно помещение |
|
|
Здравейте,
В нашия спа център имаме два LCD Samsung 32 inch. Там влагата е голяма и е топличко. Вече става втори път ремонтираме единия телевизор. Втория ремонт разбрах, че бил по захранващата платка.
Има ли някакъв вариянт да пригодя телевизорите да не се влияят толкова от влагата и евентуално температурата. Мисля, че първото ми е по-големия проблем. Знам, че има специализирани телевизорчета, които са за влажни помещения. Имам около 6-7 такива на CROWN ако не се лъжа. Не ме устройват, защото са с прекалено малки екрани, а и са доста калпави. За момента са ме посъветвали да се обработят платките на тв-то с импрегниращ спрей, да се монтира в кожух, с вентилаторчета. Втория вариант ми се струва по-удачен, но нали пак влажен въздух, ще влиза да охлажда. Ще съм благодарен на всякакви идеи.
Поздрави и лек ден
Борис Киряков |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 21, 2012 13:23 Заглавие: |
|
|
Проблемът с влагата се получава, когато TV е изключен и платките, а и всичките му детайли са студени. Тогава при включване може да има изненада. При включен и "подгрят" телевизор не вярвам да има проблем.
Не може ли да раздаваш по една водоустойчива книга на гостите, стига с тая телевизия, аз поне много я мразя . |
|
|
 |
Tsvetkov Опитен потребител

Регистриран на: 13 Окт 2003 Мнения: 392 Местожителство: Хитрино, Шуменско
|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|