| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
John Doe Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2012 21:44 Заглавие: TV Sharp 70SG61SGG (GA10) - звук BG/DK |
|
|
Шасито е GA-10 (изглежда така)
Процесор VCT 3831A
Аудио MSP 3400G
Памет OS-02 X07(по лепенка)
Мой роднина се върна от гърция и си докара за къщата на село този Sharp. Извика ме да му настроя каналите (ефирни) че той не могъл да им извади звук. Естествено никаква не я свърших понеже няма DK.
Основното ми питане е може ли през сервизното меню да се активира. От нета свалих този менюал. Стъпката DVCO Adjustment (PAL only) в този pdf не е подробно описано какво прави, но гугъл казва че при LG "This adjustment is to adjust the crystal oscillator frequency" в случая не съм сигурен влияе ли на честотите (BG/DK) или ще се наложи хардуерна намеса. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2012 22:28 Заглавие: |
|
|
Слагаш платка и не се занмашеш с глупости(евентуално и смяна на ПАВ филтъър)-ако е стерео и това отпада.
"Памет OS-02 X07(по лепенка) " това е ЕПРОМ -софтуерно осигуряване на процесора за този модел-баш памет не може да го наречеш  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2012 22:51 Заглавие: |
|
|
Едно снимаш, друго пишеш !
Ей, ти GA10 |
|
|
 |
John Doe Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 30, 2012 20:18 Заглавие: |
|
|
Job done
В момента телевизора вече има глас и моя човек може гледа и слуша ефирна телевизия.
Крачето на MSP 3400 -то е същото както в линка на emoome.
Първоначално поради грешка в броенето бях забил платката на 57 крак, емо не става на него
Поради съмнение дали ПАФ-а е съвместим смених оригиналния монтиран K9356M с K2966M (такъв имах свалян от някъде си), после видях че съм сбъркал краката, но така или иначе вече беше с новия ПАФ, така си го оставих.
http://media.snimka.bg/s1/1177/028598259-thumb.jpg?r=0
платката е на достолепна възраст, но при положение че за нея съм платил една бира е добре
Ако прецените удряйте катанеца |
|
|
 |
|