Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Изгорял ups

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
rebold
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 29, 2012 19:36    Заглавие: Изгорял ups Отговорете с цитат

Здравейте.
Стана токов удар, и ми изгоря ups-a MAKELSAN 1400VA,изобщо не иска да включи.
Никъде не можах да му намеря схема,но го отворих да му хвърля едно око.Оказа се,че липсва захранващо напрежение на контролера mdt10p73k и на стабилизатора 7805.Но ми стана малко странно като видях, че контролера се захранва по следния начин 220 волта отиват през 2 кондензатора към делител от 4 резистора вързани последователно, като фаза отива на първи резистор нулата през с1 отива на другия край на резистора и нула през с2 отива към третия резистор,а четвъртия отива за за Vdd на контролера.Има 2 такива делитела, с еднакви елементи но на единият има 10 волта на другия нула.Но това не е ли все пак променлив ток и няма ли да изгори контролера ?
Не разбирам много така че може да задавам ламерски въпроси.
Благодаря на отзовалите се.

P.P : Нямам право все още да качвам файлове,затова го пиша така.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
TIReX
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Авг 29, 2012 22:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз май не съм срещал такава схема в макелсаните, но търси изгорели ценер диоди примерно.
Това което съм срещал и им гори е едно малко импулсно, отговарящо за заряда на батериите, намира се в долната част, където са филтрите на 220ас.
То трябва да изкарва напрежението на заряд на батериите.
Друго се дъни е ДС/ДС конвертор от батерийното напрежение към 12V и 5V. DC/DC-то е галванично разделено, намира се в горната част на UPS-a до платка с управлението за синуса.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети