Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос за СВЧ диод Д405БП
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Ichko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 09, 2012 10:22    Заглавие: Въпрос за СВЧ диод Д405БП Отговорете с цитат

По идея от руски сайт си направих прост детектор за честота 2.4 GHz за да ориентирам антената на access point. Всичко си работи, но ме притеснява друго - използваният диод Д405БП се доставя в оловна капсула. Като имам предвид кога се използва олово искам да попитам дали това е направено за защита на диода от външни влияния (окъсяване на изводите), или за защита на хората около него? С други думи да не съм си сложил в работилницата източник на радиоактивно излъчване? Rolling Eyes
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 09, 2012 10:39    Заглавие: Re: Въпрос за СВЧ диод Д405БП Отговорете с цитат

Споко.
Ichko написа:
.. за защита на диода ...

DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Нед Сеп 09, 2012 11:16    Заглавие: Re: Въпрос за СВЧ диод Д405БП Отговорете с цитат

Правил ли си тестове на какво разстояние работи. Каква ти е точно идеята за направа и настройка на антени или при изграждане на линк за насочване?

Иначе нищо му няма те повечето елементи от тоя тип така се продават (имам предвид за руските).
Ichko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 09, 2012 12:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Идеята беше да постигна максимална насоченост, за да мога да хвана сигнал от аксеспойнта на по-голямо разстояние. Основно опитах влиянието на различни рефлектори зад антената, за да реша дали си струва да давам пари за антена с по-голямо усилване или да правя нещо самоделно. Пробите правих от около 2 метра - за повече нямаше как, защото детекторът се включва към осцилоскоп. Във всеки случай разликата в амплитудата на импулсите с и без рефлектор е чувствителна.
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 09, 2012 12:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Много трудно ще постигнеш това което е постигнато при заводските антени (с някой изключения). Повечето антени не толкова тясно насочени, че да ти трябва такова нещо.
Ichko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 09, 2012 13:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Просто исках с рефлектор зад оригиналната антена да променя диаграмата и на насоченост, която за този тип антени мисля, че е кръгова. Както вече казах, съдейки по амплитудата на импулсите от това има ефект. Ако представлява интерес, мога да опитам да направя снимки от екрана на осцилоскопа.
hidrazin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Нед Сеп 09, 2012 20:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако твоята антена е с кръгова диаграма - говоря за такава с вид на пръчка нищо няма да направиш. Слагането в рефлектор по-скоро ще влоши нещата. Шом се оправяш с руския потърси за самоделни антени. Има доста изписано по въпроса. Заводските насочени антени са си скъпички пък не са трудни за изработка ако те бива в ръцете. Като за начало погледи тука:
http://nanosofttech.com/index.php?topic=163.0
http://helix.remco.tk/
http://www.cqham.ru/cantenna.htm
Просто не ми се търси повече пък и можеш сам.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 09, 2012 22:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам някъде монтирани такива чудеса. Значи пвц кутия вътре в нея AP то със стандартната му антена като на 2см (по спомен) има монтирана метална пластина. Ефект има е разбира се не говорим за кой знае какво но определено има. Но там се ползват на около 60тина метра така, че няма нужда от повече.

По отношение на "кантената" - работи тествал съм я и в момента дори имам изградени линкове с нея но си е малко не до дялана работа за мен.

Tази : http://martybugs.net/wireless/biquad/
Работи много прилично и се прави за по-малко от половин час!
hidrazin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Нед Сеп 09, 2012 23:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, така е. Лесна е за изпълнение. Мисля си е едно Яги е много подходящо за рефлектор. Примерно такова : LogWiFiYagi
Малко е по-сложна, но пък човека пише за 24dB при използване на чиния от сателитен приемник и връзка с Dlink DWL2100AP на 2,7км при скорост 18-22Мбит.
Ей тука има доста богат избор от разни изпълнения:
http://www.lan23.ru/wifi/wifiant.html
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 10, 2012 0:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Яги то колкото и да го харесвам не е подходящо за WIFI (много е теснолентово).

За 2,7км и въпросното радио не му трябват 24дб с 10 ще работи на 100% ако ефира не е много зле.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети