|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mitakabs Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2012 7:19 Заглавие: Пералня Indesit WG 633 TX - не изхвърля вода |
|
|
Здравейте, имам някакъв проблем от вчера с тази пералня. До сега не съм сменял помпа но май натам отиват нещата. Не беше изпомпила, намерих я в състояние - със вода и пяна. Пробвах на някой програма и ту по едно време я изпомпи, но почнаха да се чуват някакви тракания от към помата. Смисъл, на която и програма да я включа за изпомпване и изплакване помпата работи - бучи си, но някак ту изпомпва ту не и нещо трака...Църкане, тракане...отворих отпреде капачката за отвора за чужди тела, няма нищо - помислих че нещо има и дрънчи ама уви..пипнах перката на помпата, движи се, пуснах я на отворен капак работи. В какво може да е проблема се чудя, има ли някакъв филтър преди нея или след помпата евентуално да не е запушено нещо или направо да взимам една от магазина че идва събота и неделя и жената че ме утепа без пералня.. 
Последната промяна е направена от mitakabs на Пет Сеп 14, 2012 16:34; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2012 7:47 Заглавие: За помпата |
|
|
| Виж за монета в тръбата за източване на водата от казана. Случвало ми се е, ефекта е точно същия, монетата засяда на някое стеснение, като тръгне помпата потока вода я извърта перпендикулярно и запушва тръбата. Провери и за банели от сутиена на шефа, при мен едно парче беше минало през филтъра и се беше забило в една от лопатките на помпата, нато въртиш на ръка - нищо, но като дигне обороти от центробежната сила се отвори и задере в корпуса. |
|
|
 |
mitakabs Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 14, 2012 8:18 Заглавие: |
|
|
Благодаря за бързия отговор gigant. Аз снощи я отворих отпреде - няма нищо , но все пак наистина църка и не постоянно, все едно нещо вътре се търка в перката а нищо няма..по принцип неубходимо ли е да рзглобявам нацяло пералнята за да извадя помпата и тръбите. Огледах я отдолу си е с дупка. Мисля да я наклоня на една страна, махам 4 винта отпреде и като висне помпата да извадя двата мъркуча - тогава ще видя и за някаква стотинка нещо - ама това църкане ме притеснява, май на помпа отиват нещата. Днес ще проверя дали работят в събота магазина тук в Бургас и дали я имат налична че като я разхвърля утре да съм подготвен..
Редактирай си темата съгласно правилата
Извинявам, се - къде греша в темата, писал съм модел, вид проблем - или аз нещо съм пропуснал в темата та да не е изрядна, съжалявам за което
..Оправих се,gigant оказа с еправ, една монета от 1 стотинка беше заседнала и действаше като клапа.. "благодаря" и на модераторите задето така и не казаха какъв чак толкова е проблема с темата ми та я изхвърлиха на боклука... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|